Constructii & Imobiliare

Colliers a consiliat Nepi Rockcastle în vânzarea portofoliului de birouri către AFI Europe, într-o tranzacţie de peste 300 milioane euro

Colliers a consiliat Nepi Rockcastle în vânzarea...

Autor: Cristina Bellu

17.12.2019, 16:05 208

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International Romania a consiliat investitorul sud-african Nepi Rockcastle în vânzarea strategică a portofoliului local, ce include patru proiecte de birouri, către AFI Europe, într-o tranzacţie de peste 300 milioane euro.

„O tranzacţie la acest nivel reprezintă un eveniment de referinţă pentru piaţa locală şi îi dovedeşte potenţialul, mai ales având în vedere interesul puternic înregistrat din partea investitorilor pentru acest portofoliu”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Vânzarea portofoliului de birouri Nepi este una dintre cele mai mari şi mai complexe tranzacţii efectuate vreodată pe piaţa imobiliară din România şi cea mai mare tranzacţie pură de birouri. De asemenea, este cea mai mare vânzare strategică a unui portofoliu intermediată de Colliers Romania, pe lângă vânzarea portofoliului logistic al CA Immo in 2015, şi cea mai mare tranzacţie de birouri asistata de companie, pe compania fiind implicata anterior in tranzactionarea de proiecte individuale de birouri de volume mari (ca. 100 milioane euro sau mai mult) în oraşe cheie de pe piaţa locală, incluzând Floreasca Business Park, City Business Center, Floreasca Park, The Bridge şi The Office.

„Mărimea tranzacţiei a determinat mulţi investitori noi să ia în calcul România, astfel încât cu siguranţă rămâne apetit pentru mai multe tranzacţii. Mă bucur să văd că AFI Europe au achiziţionat întreg portofoliul, demonstrând astfel angajamentul pentru piaţa din România”, a explicat Mihai Pătrulescu, Senior Associate Investment Services în cadrul Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO