Constructii & Imobiliare

CNADNR reduce numărul posturilor de conducere şi înfiinţează un departament de control

Decizia de modificare a structurii companiei vine după ce noua conducere a observat ”anumite blocaje tehnico-economice a proiectelor aflate în derulare”, determinate de existenţa unui număr mare de personal cu funcţii de conducere, dublarea nejustificată a unor atribuţii şi responsabilităţi, lipsa unei structuri de monitorizare a proiectelor, o activitate limitată în domeniul controlului, lipsa
unui departament specializat în proiectare şi cercetare, insuficienţa numărului de Unităţi de Implementare atât pentru autostrăzi, cât şi pentru drumurile naţionale şi transparentizarea incipientă a procesului şi mecanismului decizional şi de conducere.

"În concluzie, organigrama elaborată şi aprobată are drept scop perfecţionarea structurii organizatorice, care să determine o mai mare flexibilitate în acţiune, la implementarea deciziei, la apropierea conducerii de structura de execuţie, la eliminarea nivelurilor intermediare şi creşterea performanţelor manageriale, atât la nivel central, cât şi în regionale. Consider că cel mai important punct a fost,
printre altele, şi înfiinţarea Direcţiei de Proiectare, atât de necesară în reprofesionalizarea aparatului central al Companiei. Având în vedere suprapunere unor sarcini şi activităţi, am decis reducerea a 68 de posturi de conducere, care vor fi trecute pe posturi de execuţie, la nivel central şi regional”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR SA.

În acelaşi sens, pe fondul manifestării multor nereguli în activitatea companiei, Cătălin Homor a decis înfiinţarea unui Departament de Control, care va avea în componenţă Serviciul CFG şi Serviciul Control Intern.

”Îmi doresc ca acest departament să fie prezent, activ, astfel încât orice suspiciune de nereguli şi disfucţionalităţi să fie monitorizate şi combătute în timp util. Tot pentru eficientizarea şi monitorizarea derulării tuturor proiectelor, am decis înfiinţarea unor UIP-uri subordonate atât conducerii regionalelor, cât şi a direcţiei de implemntare din cadrul CNADNR Central. Chiar dacă trasnparentizarea nu este o structură organizatorică în cadrul Companiei, aceasta va fi instituită la nivelul tuturor direcţiilor din cadrul CNADNR. Procesul de transparentizare va fi generalizat şi în permanenţă monitorizat”, a mai spus Homor.

 
 

Etichete: CNADNR,RESTRUCTURARE,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.