Constructii & Imobiliare

CNADNR acceptă că este nevoie de transparentizarea cerută de Ziarul Financiar de ani de zile şi vrea să publice pe site-ul propriu stadiul autostrăzilor

CNADNR acceptă că este nevoie de transparentizarea...

Autor: Andreea Neferu

23.11.2015, 15:38 1431

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a decis să publice pe site-ul propriu stadiul proiectelor de autostrăzi, drumuri naţionale şi variante de ocolire, dar şi execuţia bugetară pe fiecare lucrare în parte pentru anul 2015.

“În urma discuţiilor pe care le-am avut cu ministrul transporturilor (Dan Costescu – n.red.) şi a evoluţiei CNDNR în ceea ce priveşte transparentizarea proiectelor aflate în derulare, vom publica pe pagina web stadiul proiectelor aflate în derulare, dar şi a execuţiei bugetare aferente anului 2015”, spune Narcis Neaga, directorul general al CNADNR.

Mişcarea CNADNR vine în contextul în care Ziarul Financiar solicită de cinci ani stadiul proiectelor de autostrăzi aflate în lucru în România, atât din punct de vedere fizic cât şi al plăţilor realizate pentru aceste lucrări, publicarea acestor informaţii fiind un instrument de măsură al banilor care sunt investiţi în acest domeniu, dar şi al realizărilor “în kilometri”. Ziarul Financiar a realizat în ultimii cinci ani aproape lunar o monitorizare a proiectelor de autostrăzi aflate în lucru, dar a cerut şi semestrial şi anual o execuţie bugetară a CNADNR, alături de proiectele sau firmele care au primit cei mai mulţI bani.

Potrivit datelor postate pe site-ul propriu azi, CNADNR are anul acesta un buget de aproape 4,6 miliarde de lei, dintre care până pe 16 noiembrie a cheltuit doar 2,4 miliarde de lei, estimând că până la finalul anului va reuşi să cheltuiască 4 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO