Constructii & Imobiliare

Circa 200.000 de salariaţi lucrează în birourile moderne din Capitală, cei mai mulţi în Pipera Sud

Circa 200.000 de salariaţi lucrează în birourile...

Autor: Raluca Ghinea

29.02.2016, 12:52 938

"Este pentru prima dată când numărul de angajaţi din clădirile de birouri moderne din Bucureşti depăşeşte 200.000. Ţinând cont de volumul livrărilor anunţat pentru anul acesta şi considerând aceeaşi rată de neocupare înregistrată la finalul lui 2015, numărul de angajaţi din Bucureşti care lucrează în spaţii de birouri moderne ar putea ajunge la finalul anului 2016 la aproximativ 240.000", a declarat într-un comunicat Mihaela Galaţanu, Head of Research DTZ Echinox.

Din totalul de 204.062 de angajaţi înregistraţi la finele anului trecut în clădirile de birouri clasele A şi B, cei mai mulţi se regăsesc în zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu) - 38.120 de angajaţi, Barbu Văcărescu - Floreasca (31.250 angajaţi) şi în Vest (27.093 angajaţi).

Numărul de angajaţi depăşeşte 25.000 în zona de Vest şi în Centrul de Business al Bucureştiului (Piaţa Victoriei - Aviatorilor). În zona Centru şi în Băneasa se regăsesc în jur de 20.000 de salariaţi, iar în Estul şi Sudul Capitalei sunt cei mai puţini.

Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătraţi per angajat sunt cele consacrate pentru operaţiunile principale (headquartere), respectiv Centrul de Business al Bucureştiului, zona Centrală şi zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu - Floreasca.

Cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat este în zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicată operaţiunilor de back-office.

Compania de consultanţă imobiliară a realizat calculul numărului de angajaţi în funcţie de destinaţia fiecărei zone de birouri şi de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare submarket la finalul ultimului trimestru al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO