Constructii & Imobiliare

Cea mai mare tranzacţie office pe timp de pandemie: KPMG închiriază 8.500 mp de birouri în proiectul Miro construit de Speedwell în Băneasa

Cea mai mare tranzacţie office pe timp de pandemie: KPMG...

Autor: Bogdan Alecu

15.07.2020, 10:59 3562

Compania de audit şi consultanţă KPMG România a semnat cu Speedwell pentru închirierea a 8.500 mp de birouri în proiectul Miro pe care dezvoltatorul belgian îl va construi în Băneasa, vizavi de zona comercială Băneasa Shopping City

Aceasta este cea mai mare tranzacţie de birouri semnată pe timpul pandemiei.

Speedwell a primit autorizaţia de construire, o etapă esenţială în evoluţia proiectului. Drept urmare, angajaţii KPMG se vor putea muta în noul sediu la sfârşitul anului 2021.

În prezent KPMG îşi are birourile în proiectul Victoria Park al austriecilor de la Immofinanz. KPMG este chiriaş în Victoria Park de 15 ani, iar ultima prelungire a contractului a fost semnată în 2015, pentru încă 5 ani, moment în care compania a extins suprafaţa cu 640 mp la un total de 6.400 mp.

Anunţul celor de la KPMG vine la câteva zile de când Speedwell a primit autorizaţia de construcţie pentru Miro.

Viitorul proiect de birouri va fi construit în urma unei investiţii de de 35 mil. euro şI va avea 25.000 mp de spaţii office. Printre companiile care mai analizează posibilitatea de a se muta în Miro sunt DuPont şi Eaton, ambele fiind chiriaşi în proiectul Băneasa Business&Technology Park de vizavi, peste DN1. Proiectul Miro va avea o înălţime de 5 etaje, 4.570 mp suprafaţă office per etaj şi câte un loc de parcare la 40 mp, practic un loc la 2-4 persoane, având în vedere şi distanţarea impusă de pandemie.

După finalizarea birourilor Unirii View Speedwell a devenit unul dintre cei mai activi dezvoltatori. Ei lucrează la proiectul mixt Record Park din Cluj, au anunţat Paltim din Timişoara, au dezvoltat proiectul rezidenţial Triama din Bucureşti iar acum, continuă cu birourile Miro.

Lucrările pentru Paltim, cel mai nou proiect al companiei Speedwell, vor începe în curând în Timişoara. Autorizaţia de demolare a fost emisă, iar lucrările vor fi demarate în prima parte a lunii iulie 2020.

Paltim este un proiect de tip mixed-use de regenerare urbană care va reproduce acelaşi concept gândit şi implementat în cadrul Record Park, un alt proiect al companiei, dezvoltat in Cluj-Napoca, ce urmează să fie livrat acest an. Construit pe un vechi sit industrial, fosta fabrică de pălării Paltim, noul proiect va reda locuitorilor o locaţie istorică importantă şi va contribui la dezvoltarea zonei centrale a oraşului.

Proiectul Paltim are funcţiuni mixte, incluzând clădiri rezidenţiale cu 287 de apartamente premium, 13.000 de mp de spaţii de birouri şi 2.000 de mp destinaţi spaţiilor de retail şi servicii (magazine, cafenele şi un club de fitness).

Obiectivul companiei Speedwell este de a conserva patrimoniul istoric şi cultural oferit de locaţie. Astfel, plănuişte să renoveze două dintre clădirile abandonate: o veche vilă monument şi o secţiune a fostei fabrici.

Mai mult, Speedwell se află în discuţii avansate cu AMBASADA pentru redeschiderea unei locaţii într-una dintre clădirile istorice din Paltim, continuând munca de conectare cu comunitatea locală.

Proiectul de tip mixed-use Paltim va fi construit în faze. Faza 1 va include 153 de apartamente, 12.500 mp de spaţii de birouri şi va fi livrată la jumatatea anului 2022.

„Prin intermediul acestui proiect, ne mărim portofoliul din România, acesta incluzând proiectele Record Park în Cluj-Napoca, Triama Residence, The Ivy şi MIRO în Bucureşti şi Riverside City în Râmnicu-Vâlcea. De asemenea, ne dorim să reconfirmăm încrederea pe care o avem în piaţa imobiliara din România printr-o strategie de dezvoltare pe termen lung.” a declarat Jan Demeyere, Co-fondator şi Partener Speedwell.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO