Constructii & Imobiliare

CBRE a consiliat S IMMO în preluarea clădirilor de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3 de la Skanska

CBRE a consiliat S IMMO în preluarea clădirilor de...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2020, 18:06 191

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a consiliat S IMMO în tranzacţia prin care dezvoltatorul imobiliar austriac a preluat pentru 97 mil. euro clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3 construite de suedezii de la Skanska în zona Politehica din Capitală.

Aceasta este prima achiziţie a S IMMO de la Skanska şi, totodată, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum.

''Campus 6.2 şi 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din Bucureşti. Suntem convinşi în totalitate că piaţa de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăţi vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S IMMO din regiunea CEE şi vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor'', spune Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administraţie al S IMMO AG.

Cele două clădiri au o suprafaţă închiriabilă de aproape 38.000 de metri pătraţi şi 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporţie de 99% de către mari companii precum Microsoft şi Société Générale European Business Services.

“Tranzacţia a fost semnată la începutul lunii decembrie, în ciuda contextului nefavorabil generat de pandemia de Covid-19, lucru care ne arată că ceea ce traversăm în momentul de faţă este temporar”, adaugă Răzvan Iorgu, managing director al companiei de consultanţă imobiliară CBRE România.

Odată cu preluarea celor două clădiri de birouri, portofoliul S IMMO ajunge la peste 73.000 metri pătraţi (GLA) în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO