Constructii & Imobiliare

Care este valoarea apartamentelor din Cluj: Cea mai scumpă zonă este Gheorgheni, iar cea mai scumpă casă vândută a costat 1,2 milioane de euro

Autor: Ştefan Stan

26.09.2016, 13:10 3884

Cele mai valoroase zece tranzacţii realizate de către persoanele juridice din municipiul Cluj-Napoca însumează peste 15,5 milioane de euro din cele aproximativ 56 de milioane euro tranzacţionate de în 2015 de persoane juridice. Cea mai scumpă casă tranzacţionată în Cluj-Napoca este localizată în cartierul Andrei Mureşanu şi a fost vândută cu peste 1,2 milioane de euro, potrivit Ghidului tranzacţiilor imobiliare din Cluj-Napoca, realizat de ANEVAR.

Ghidul analizează tranzacţiile imobiliare încheiate în Cluj-Napoca în 2015, în baza informaţiilor oficiale din contractele de vânzare-cumpărare înregistrate. Documentul conţine date privind volumul şi valoarea totală a proprietăţilor tranzacţionate, repartizarea acestora pe tipuri de proprietăţi (apartamente, case, terenuri, altele), preţurile medii pe metru pătrat repartizate pe cartiere şi pe întregul municipiu.

“Suntem bucurosi ca am continuat demersul inceput cu trei ani in urma punând astazi la dispozitia celor interesati trei editii consecutive ale singurului ghid imobiliar din România care are la baza informatiile din contractele de vânzare-cumparare. Informatiile diverse continute de aceste ghiduri permit analize diverse cu rezultate foarte interesante. Vom continua acest proiect si ne dorim ca si alte localitati din România sa realizeze acelasi lucru”, a declarat Adrian Vascu, initiatorul acestui proiect si Senior Partner al companiei Veridio.

 

Vedeţi mai jos informaţii legate de piaţa imobiliară din Cluj-Napoca :

Cea mai scumpa casa tranzactionata este localizata in cartierul Andrei Muresanu, tranzactia fiind incheiata la putin peste 1,2 milioane euro.

Cel mai scump teren a fost tranzactionat in cartierul Intre Lacuri la putin peste 600 mii euro. Manastur a fost cartierul cu cele mai multe tranzactii (1.194 tranzactii), precum si cartierul cu cele mai valoroase tranzactii (Â49,9 milioane euro).

Cele mai mari tranzactii au fost realizate de persoane juridice si includ o cladire tip office si un supermarket.

Top 10 cele mai valoroase tranzactii realizate de catre persoanele juridice insumeaza peste 15,5 milioane de euro din cele aprox. 56 de milioane euro tranzactionate de PJ in 2015.

În luna septembrie s-au inregistrat cele mai multe tranzactii imobiliare la nivelul municipiului.

Strada Buna Ziua este atât strada cu cele mai multe tranzactii (235 tranzactii), cât si strada cu cele mai valoroase tranzactii (Â13,8 milioane euro).

Cea mai mare suprafata de teren tranzactionata a fost de aproximativ 15.000 mp.

Cea mai mare valoare lunara a tranzactiilor s-a inregistrat in luna iunie, aprox. 37,4 milioane euro.

Cel mai frecvent au fost tranzactionate parcele de teren cu suprafete cuprinse intre 500 si 1.000 mp.

Cel mai des au fost tranzactionate apartamente cu suprafete utile cuprinse intre 35 si 55 mp Doar 25,7% din tranzactiile cu proprietati imobiliare sunt finantate din credite bancare.

Achizitiile persoanelor juridice reprezinta 15,6% din valoarea tranzactiilor.

 

Click pe imagine pentru a vedea ghidul integral

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO