LIVE: ZF AGROPOWER - CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FIRMELE DIN INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ ÎN CONTEXTUL CREŞTERII COSTURILOR DE PRODUCŢIE? Ce soluţii sunt pentru a eficientiza costurile de producţie?
Constructii & Imobiliare

Business MAGAZIN. Ce trebuie să ştiţi dacă vreţi să cumpăraţi un apartament ca o investiţie, să scoateţi bani din chirie. „Randamentul pe care îl poţi obţine în cazul chiriei este cuprins undeva între 5% şi 7%"

Pandemia a venit şi cu o regândire a priorităţilor când vine vorba despre bugetele noastre, iar nevoia de economisire şi de investiţii profitabile a devenit poate mai clară ca niciodată. Domeniul imobiliar este unul dintre cele mai atractive pentru românii care se gândesc la investiţii. 
 

Câţi bani trebuie însă să avem pentru a face investiţii în real estate şi cum alegem un astfel de produs investiţional, a povestit în cea mai recentă ediţie a webinarului Real Estate. Real Talk. by Storia.ro, Andrei Marinescu, broker în imobiliare, proprietarul a trei francize RE/MAX.

Andrei Marinescu observă, referitor la contextul actual, că deşi piaţa imobiliară nu a scăzut, tendinţa generală a clienţilor a fost una de reţinere. Un impact financiar asupra băncilor, crede el, va fi vizibil în momentul în care se va termina scadenţa amânării platei ratelor (3-6-9 luni). „Cred că unele reacţii ale acestor amânări, care au însemnat bani neîncasaţi şi poate şi anumite pierderi ale băncilor vor fi înregistrate în perioada respectivă.

Până în prezent, început de octombrie, discutăm despre o oarecare prudenţă a băncilor, care se manifestă, de pildă, în faptul că, deşi creditele au continuat să meargă - nu au avut o creştere - există o oarecare ponderaţie. Clienţii sunt puţin nesiguri, e posibil să existe mici stagnări sau descreşteri în anumite situaţii, dar apetitul oamenilor pentru locuinţe există, chiar dacă piaţa este sub semnul întrebării”, descrie specialistul în imobiliare situaţia curentă.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.