Constructii & Imobiliare

Bricostore a avut pierderi record în anul preluării de către grupul Kingfisher

Bricostore a avut pierderi record în anul preluării de...

Autor: Cristi Moga

15.07.2014, 00:06 627
Bricostore România, firma care operează magazinele Bri­costore şi Brico Depot de pe piaţa locală, a înregistrat în 2013 vânzări de 142,7 mil. euro, în scădere cu circa 1% faţă de anul precedent, şi o pierdere netă record de 17,3 mil. euro, potrivit bilanţului depus pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.
 
 
Acestea sunt rezultatele raportate de companie în anul de „tranziţie“ în care familia Bresson a cedat controlul reţelei lo­cale către grupul britanic Kingfisher, care la începutul acestui an a transformat două dintre cele 15 magazine Bricostore în depozite sub denumirea Brico Depot.
 
Pierderile raportate în 2013 sunt de cinci ori mai mari faţă de re­zul­tatul negativ de 3,2 mil. euro din 2012, în timp ce cifra de afaceri a com­paniei s-a menţinut constantă în ultimii trei ani. Cel mai bun an pentru Bri­cos­tore România a fost de departe 2008, când cu opt magazine opera­ţio­nale şi cinci deschise în acel an compania a realizat vânzări de 244 de milioane de euro şi un profit net de 26,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO