Constructii & Imobiliare

Belgienii de la Siniat, care operează la Turceni cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România, au ajuns la afaceri de 48 mil. euro în 2019, plus 7%. Andrei Popa, director comercial: Ne propunem să continuăm investiţiile în creşterea performanţei industriale a fabricii

Belgienii de la Siniat, care operează la Turceni cea mai...

Autor: Cristina Bellu

15.07.2020, 12:23 1035

Producătorul de sisteme de gips-carton Siniat România, parte a grupului belgian Etex, a raportat afaceri de peste 230 mil. lei (48 mil. euro) în 2019, echivalentul unei creşteri de 7% faţă de anul anterior când afacerile s-au situat la nivelul de 216 mil. lei (44,8 mil. euro) şi de aproape două ori mai mari faţă de anul 2015, momentul inaugurării unităţii de la Turceni.

“Fabrica de la Turceni reprezintă atât un hub de producţie regional – cât şi un hub de inovaţie, peste 20% din vânzările actuale fiind generate de produse lansate în ultimii cinci ani. (...) Ne propunem să continuăm investiţiile în producţie de aici pentru a susţine cererea internă în creştere de materiale de construcţii premium, precum şi potenţialul ridicat al pieţelor de export pe care suntem prezenţi”, spune Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance.

Construcţia fabricii a fost realizată în urma unei investiţii iniţiale de 50 de milioane de euro, la care s-au adăugat, pe parcursul ultimilor patru ani investiţii de peste 2 milioane de euro în creşterea performanţei industriale a fabricii.

Compania realizează exporturi în 11 ţări din regiune, plăcile de gips-carton fabricate în judeţul Gorj contribuind în ultimii cinci ani la creşterea ponderii exporturilor în cifra de afaceri de la 20% în 2015, la 45% în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO