Constructii & Imobiliare

Avocaţii de la Popovici Niţu Stoica & Asociaţii au asistat VGP în procesul de achiziţie a unui teren de aproximativ 40 de hectare în Arad, unde dezvoltatorul belgian vrea să construiască spaţii industriale

Avocaţii de la Popovici Niţu Stoica & Asociaţii au...

Autor: Cristina Bellu

26.08.2020, 12:26 186

Casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii (PNSA) a asistat recent dezvoltatorul belgian de spaţii logis­tice VGP în procesul de achiziţie a unui teren de aproximativ 40 de hectare în Arad, unde compania intenţionează sa-şi dezvolte por­­tofoliul imobiliar de pe piaţa locală.

“Achiziţia a presupus atât pregatirea şi negocierea intregii documentatii de achizitie, cat si asistenta in procesul de indeplinire a conditiilor suspensive stabilite pentru vanzare, inclusiv pe segmentul urbanistic si de autorizare a lucrarilor de construire, structurarea si implementarea unui sistem de drepturi de trecere si de superficie pentru a asigura accesul la viitorul proiect imobiliar si la infrastructura de transport aferenta”, explică reprezentanţii PNSA.

Din echipa PNSA care s-a ocupat de proiect au facut parte Bogdan C. Stoica (Partner), Ioana Sampek (Partner) si Veronica Culcea (Associate), cu sprijinul colegilor din departamente specializate Alexandru Ambrozie (Partner), Irina Ivanciu (Partner/Title Insurance), Raluca Rusu (Tax Manager), si Ramona Pentilescu (Managing Associate/Public Procurement).

VGP Parks intentioneaza sa dezvolte pe terenul amplasat la intersecţia drumului naţional 69 Timişoara-Arad cu autostrada A1 un proiect imobiliar cu spatii industriale şi logistice, cu un potential de circa 200.000  metri pătraţi inchiriabili, tranzactia fiind considerata cea mai mare achizitie de acest gen din vestul tarii din acest an, şi care a fost estimată potrivit datelor ZF la aproximativ 13 mil. euro.

Prezent pe piaţa din România din 2007, grupul VGP a dezvoltat până acum parcuri industriale în Timişoara şi Sibiu şi mai deţine terenuri pentru viitoare proiecte în Braşov, Bucureşti şi, mai nou, Arad. La nivel de grup, VGP are în total 72 de parcuri industriale în 12 ţări europene.

Grupul, care are sediul în Belgia, este specializat în achiziţia, construcţia, leasingul şi administrarea spaţiilor semiindustriale şi logistice. VGP este listat la Euronext Bruxelles şi la Prague Stock Exchange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO