Constructii & Imobiliare

Avocaţii de la NNDKP au asistat Globalworth în achiziţia parcurilor industriale IPW Arad şi IPW Oradea dezvoltate de Global Vision

Avocaţii de la NNDKP au asistat Globalworth în...

Autor: Cristina Bellu

11.05.2021, 16:01 312

Firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat Globalworth în achiziţia proiectelor industriale IPW Arad (Industrial Park West Arad) şi IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) dezvoltate de  Global Vision.

Valoarea tranzacţiilor IPW Arad (Industrial Park West Arad) şi IPW Oradea (Industrial Park West Oradea) se ridică la aproape 18 milioane de euro, asigurând dezvoltarea celui mai mare investitor office din Europa Centrală şi de Est în două noi oraşe majore din vestul României.

Cele două proiecte tranzacţionate însumează o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi de spaţii industriale, cu un grad de ocupare de 100%. Astfel, odată cu preluarea celor două proiecte, Globalworth Industrial ajunge la un portofoliu total de 260.400 de metri pătraţi, cu un grad total de ocupare în prezent de 95%.

„Tranzacţiile IPW Arad şi IPW Oradea reprezintă un pas important pentru portofoliul Globalworth, deoarece acum suntem prezenţi în 6 oraşe mari din România, ceea ce susţine activitatea noastră în vestul ţării, unde eram deja activi prin proiectul Timişoara Industrial Park. Adăugarea celor două companii germane globale cunoscute în industria de automotive, iwis şi Huf România, în comunitatea noastră ne bucură şi ne motivează să continuăm activitatea Globalworth Industrial la cele mai înalte standarde”, spune Mihai Zaharia, Director de Investiţii Globalworth România şi Director Pieţe de Capital Globalworth Group.

Firma de avocatură NNKPD a fost implicată în toate etapele proiectului şi a acordat asistenţă atât în fazele preliminare de analiză a proiectului, cât şi în pregătirea şi negocierea documentelor aferente acestuia.

Echipa implicată în această tranzacţie a fost coordonată de Lavinia Ioniţă-Rasmussen, Partener în cadrul practicii de Real Estate a NNDKP, care i-a avut alături pe Flavia Petcu şi Roxana Iordache, avocaţi în aceeaşi practică.

„Planurile privind extinderea unor investiţii existente sau atragerea unora noi au mereu în vedere şi elemente de infrastructură logistică, necesare unei operaţionalizări rapide a oricărui business. Globalworth face ca deciziile companiilor interesate de spaţii logistice să fie luate mult mai repede, permiţându-le acestora să îşi concentreze resurse esenţiale în dezvoltarea activităţii lor de bază.”, spune Lavinia Ioniţă-Rasmussen, Partener NNDKP

Practica NNDKP de Drept Imobiliar a asistat de-a lungul timpului corporaţii şi antreprenori în tranzacţii complexe şi inovatoare în domeniu, fiind implicată în ultimii 10 ani în proiecte imobiliare estimate la peste 3.8 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO