Constructii & Imobiliare

Avocaţii de la NNDKP asistă Holcim România în achiziţia Stones Business Development, unul dintre principalii furnizori de agregate din zona Bucureşti-Ilfov

Avocaţii de la NNDKP asistă Holcim România în...

Autor: Cristina Bellu

05.04.2023, 10:53 153

Firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat Holcim România, cel mai mare pro­ducător de materiale de construcţii din România după cifra de afaceri, cu privire la extinderea diviziei de agregate prin achiziţionarea integrală a companiei Stones Business Development, care operează o staţie de agregate în zona Bucureşti-Ilfov şi o exploatare minieră de nisip şi pietriş.

Tranzacţia a fost încheiată la sfârşitul lunii martie şi are deja aprobarea Consiliului Concurenţei.

NNDKP a asistat Holcim România în toate fazele tranzacţiei, de la efectuarea analizei de due diligence asupra societăţii ţintă şi a activităţilor sale miniere, până la asistenţa acordată în negocierea contractului de vânzare-cumpărare de părţi sociale, precum şi în procesul de redactare şi revizuire a documentaţiei contractuale relevante.

Echipa NNDKP dedicată proiectului a fost condusă de Ruxandra Bologa, Partener şi unul dintre coordonatorii practicilor Corporate/M&A şi Energie şi Resurse Naturale, şi i-a inclus pe Emanuel Flechea (Asociat Manager), Mirela Preda (Counsel), din cadrul practicii de Corporate/M&A, Vlad Tănase (Partener, practica de Real Estate), Roxana Ionescu (Partener, practica de Dreptul Mediului) şi Lucian Barbu (Partener, NNDKP Consultanţă Fiscală).

„Holcim este unul dintre cei mai importanţi jucători locali în zona producţiei de materiale de construcţii performante. Ne bucurăm că am putut asista compania în legătură cu planurile de extindere la nivel local prin această nouă achiziţie, ce contribuie la consolidarea poziţiei sale pe piaţa de construcţii”, spune Ruxandra Bologa, Partener NNDKP, practicile Corporate/M&A şi Energie şi Resurse Naturale.

Holcim România mai deţine trei staţii de agregate, localizate la Stănceşti, Gligoreşti şi Corbii Mari, iar oficialii producătorului de materiale de construcţii spun că integrarea Balastierei Sălcioara în operaţiunile Holcim se va realiza în mod natural, imediat după preluarea companiei.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 27 staţii de betoane, patru staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor - prin Geocycle) şi Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA).


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO