Constructii & Imobiliare

Avalanşa de clădiri de birouri va pune presiune pe chirii

Avalanşa de clădiri de birouri va pune presiune pe chirii

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2015, 00:06 748
Dezvoltatorii imobiliari vor livra anul viitor peste 700.000 mp de birouri, spaţii de retail, logistice şi industriale, iar investiţiile sunt estimate la peste 800 milioane de euro, potrivit unui studiu al companiei JLL.
 
Şi anul acesta, valoarea tranzacţiilor imobiliare este estimată de ZF tot în jurul a 800 mil. euro, departe de recordul de 1,2 mld. euro atins în 2014. Această cifră a fost însă influenţată de două tranzacţii impor­tante, aproape imposibil de repetat în ur­mătorii ani, respectiv achiziţia maga­zinelor Real de către Auchan, în valoare de 260-280 de milioane de euro şi consolidarea portofoliului Globalworth prin preluarea participaţiei deţinute de fondul german RREEF la mai multe proiecte, în sumă de circa 200 de milioane de euro.
 
Investiţiile în clădiri de birouri vor fi şi anul viitor în topul preferinţelor dezvolta­to­rilor imobiliari, acestea fiind urmate de proiectele de retail şi de cele de logistică şi industriale. Există însă şi un revers al intensificării activităţii de dez­voltare imobiliară pe anumite segmente, o rată de neocupare în creştere şi presiune pe chirii, în condiţiile în care piaţa se va balansa în favoarea chiriaşilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO