Constructii & Imobiliare

Andrei Marinescu, Francizat, Remax: Este bine să cumperi francize, să vezi cum funcţionează, iar apoi să-ţi creezi propriile sisteme

Andrei Marinescu, Francizat, Remax: Este bine să cumperi...

Autor: Cristina Bellu

19.10.2017, 12:54 1054

Este bine să cumperi francize, să vezi cum funcţionează, iar apoi să-ţi creezi propriile sisteme, este de părereAndrei Marinescu, Francizat,Remax, în cadrul evenimentului Forumul investitorilor în franciză, organizat de Ziarul Financiar.

"În momentul în care am intrat pe acest segment a fost o decizie de fler, în 2007, dar în spatele ei au stat multe lucruri care puse cap la cap au condus către decizia finală."

ReMax activează pe segmental imobiliar, în care nu există niciun fel de limită. Suntem peste 110.000 de agenţi Remax la nivel mondial şi peste 17.000 la nivel European.

Alte declaraţii: 

Activăm într-un business de real estate în care fiecare dintre noi trebuie să ne facem cât mai bine. Plusul de valoare pe care îl are acestă franciză este nivelul foarte ridicat de know-how. A fost singura reţea de franciză care în momentul lansării a avut o reţea de televiziune pentru a facilita învăţarea modelului de vânzare-cumpărare.

În România, suntem un birou care depăşeşte 40 de agenţi şi peste 5 oameni la nivel administrativ cu perspectivă de extindere.

Eu am avut norocul să provin dintr-o familie cu spirit antreprenorial. Sfatul meu pentru cei care vor să intre în acest sistem este să se uite în ce măsură li se potriveşte businessul respectiv, să se uite la planul de afaceri şi să aibă o idee foarte clară unde anume se încadrează.

Acum există foarte multe tipuri de afaceri, îmi place să văd că avem o structură bună şi consider că francizele pot juca rolul unor mici corporaţii. Cred că francizele reprezintă viitorul.

Este foarte important să faci o analiză atentă pe cifre şi pe profit.

Sunt anumite francize care îşi dispută zone teritoriale, dar în zona francizelor din real estate concurenţa nu omoară businessul, ci ne impulsionează să devenim mai buni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO