Constructii & Imobiliare

Anca Bâldea, Colliers: Cererea de birouri în Capitală este puternică, iar condiţiile economice sunt bune. Dacă acest context se menţine, valoarea de piaţă ar putea creşte cu 2-5%

Anca Bâldea, Associate Director în departamentul de evaluări al Colliers

Anca Bâldea, Associate Director în departamentul de evaluări al Colliers

Autor: Cristina Bellu

01.10.2019, 13:50 304

Stocul de spaţii de birouri moderne din Capitală va creşte în perioada 2019-2020 cu peste 500.000 de metri pătraţi, dinamica pieţei putând genera în acest interval variaţii de plus sau minus 5% în valorile de piaţă ale clădirilor de birouri, potrivit unei analize realizată de compania de consultanţă imobiliară Colliers International România.

În acelaşi timp, cererea din partea investitorilor poate aduce un plus în valoarea de piaţă a birourilor, în condiţiile în care interesul pentru clădirile de birouri din România s-a menţinut ridicat în primul semestru al acestui an, tranzacţiile cu astfel de proiecte generând aproximativ 62% din investiţiile imobiliare, trend care va rămâne asemănător şi în următoarea perioadă.

„Cererea investitorilor pentru proiecte de birouri din Bucureşti este puternică, iar condiţiile economice sunt încă foarte bune. Dacă acest context favorabil se menţine, pentru activele de calitate, randamentele pentru clădiri de birouri ar putea scădea cu 25-50 puncte de bază, iar valoarea de piaţă ar putea creşte cu 2-5%”, spune Anca Bâldea, Associate Director în departamentul de evaluări al Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO