Constructii & Imobiliare

Alex Morar, CEO-ul de 6 mld. euro al NEPI-Rockcastle după anunţul de plecare: Vânzarea portofoliului de birouri în 2020 a fost cea mai bună mutare. Acum tot în retail aş investi, chiar dacă mulţi se tem de malluri

INTERVIU

Alex Morar, CEO-ul de 6 mld. euro al NEPI-Rockcastle...

Autor: Bogdan Alecu

23.07.2021, 21:52 2671

Alex Morar, cel mai puternic executiv român din piaţa imobiliară europeană, care conduce de la Bucureşti un portofoliu de aproape 6 miliarde de euro format din malluri, centre comerciale şi centre logistice la nivelul Europei Centrale şi de Est spune că de acum va investi în propriile proiecte dar că nu are de gând să vândă acţiunile pe care le deţine în cadrul companiei, iar dacă ar fi să investească, pe primul loc tot segmentul de retail ar fi. El deţine de şase ani deţine funcţia de CEO, întâi pentru NEPI din 2015 după care pentru NEPI-Rockcastle, iar acum a decis să se retragă pentru a se dedica unor proiecte personale.

"Mi-a lipsit ceva care să fie al meu. Planul este ca eu să mai rămân în companie o perioadă. Momentan am o listă lungă de idei cu ce să fac mai departe, dar nu am o propunere certă. Cu siguranţă nu ma voi plictisi. Nu am nicio discuţie cu nicio altă companie. Nici nu m-am gândit la asta. Dar nici nu vreau să plec din ţară acum. Nu voi vinde acţiunile pe care le deţin în cadrul NEPI-Rockcastle, acum nu este un moment bun de a vinde", a explicat Alex Morar în exclusivitate în cadrul unui interviu pentru ZF.

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de retail – mall-uri din Europa Centrală şi de Est, cu un portofoliu evaluat la circa 2 miliarde de euro în România şi 5,8 mld. euro la nivel total, a anunţat, vineri seară, că Alex Morar, CEO şi Mirela Covasa, CFO au decis să plece din companie şi au cerut boardului să pregătească planul de succesiune.

În acelaşi timp, NEPI a anunţat numirea lui George Aase ca preşedinte al boardului în locul lui Robert Emslie. El spune că în continuare ar investi în proiecte de retail, inclusiv dacă ar avea 300 de milioane de euro "pe mână", dar şi în online, sector care a crescut puternic pe timp de pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO