Constructii & Imobiliare

AFI Europe cumpără de la Impetum Group 10.200 mp în nordul Capitalei, unde vrea să construiască 450 de apartamente pentru închiriere. Valoarea tranzacţiei atinge 12 mil. euro

Doron Klein, CEO AFI Europe România şi Cehia: Această tranzacţie este în deplină concordanţă cu strategia noastră de a ne diversifica portofoliul în România, crescând componenta rezidenţială.

Doron Klein, CEO AFI Europe România şi Cehia: Această tranzacţie este în deplină concordanţă cu strategia noastră de a ne diversifica portofoliul în România, crescând componenta rezidenţială.

Autor: Cristina Bellu

25.11.2021, 12:31 640

AFI Europe România a cumpărat de la Impetum Investments, divizia de investiţii a Impetum Group, două terenuri cu o suprafaţă totală de 10.200 de metri pătraţi, într-o tranzacţie de 12 mil. euro.

Cele două terenuri sunt localizate pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu şi Şoseaua Pipera, în partea de nord a Bucureştiului, şi vor fi alocate dezvoltării primului proiect rezidenţial al companiei destinat închirierii (Built to Rent).

"Această tranzacţie este în deplină concordanţă cu strategia noastră de a ne diversifica portofoliul în România, crescând componenta rezidenţială", spune Doron Klein, CEO AFI Europe România şi Cehia.

El apreciază că cererea de locuinţe noi îşi păstrează un trend ascendent, temei puternic pentru a începe dezvoltarea unui nou segment de afacere.

"Suntem de părere că acest tip de concept rezidenţial destinat închirierii (Built to Rent - BtR) va atrage tineri, persoanele dinamice şi familiile care caută mai multă mobilitate şi flexibilitate în procesul de selecţie a unui apartament, alegând cu grijă proprietarul care poate să ofere, în acelaşi loc, acces la o serie de servicii şi facilităţi atractive chiriaşilor săi", adaugă Doron Klein.

Dezvoltatorului israelian imobiliar AFI Europe deţine în portofoliul local mallul AFI Cotroceni şi proiectul de birouri AFI Park din Capitală, centrul comercial AFI Ploieşti, şi proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial şi două clădiri de birouri.

Totodată, compania semnează şi proiectul AFI City Bucurestii Noi, prima construcţie rezidenţială atribuită dezvoltatorului israelian în România. Anul trecut, portofoliul AFI Europe România s-a extins cu alte 4 proiecte de birouri (AFI PARK FLOREASCA, AFI LAKEVIEW, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMISOARA) în cea mai mare tranzacţie de birouri de pe piaţă, în valoare de 280 mil. euro. Acest lucru a poziţionat AFI Europe România ca unul dintre principalii proprietari de birouri din ţară, gestionând 7 proiecte de birouri totalizand aproximativ 300.000 mp spaţii de birouri GLA şi un total de aproape 170.000 mp spaţii comerciale GLA.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO