Constructii & Imobiliare

AFI a cumpărat un teren de 4 ha în Braşov unde vrea să atragă un hipermarket

AFI a cumpărat un teren de 4 ha în Braşov unde vrea...

Autor: Bogdan Alecu

29.03.2016, 12:50 1093

AFI Europe România a finalizat achiziţia terenului de 40.000 mp din centrul oraşului Braşov, unde urmează să dezvolte un proiect cu destinaţie mixtă, care include centrul comercial AFI Palace Braşov şi proiectul de birouri clasa A AFI Park Braşov. Compania se află deja în discuţii avansate cu mai multe lanţuri de retail pentru a fi hipermarketul ancoră al mall-ul plănuit să fie livrat în trimestrul 4 din 2017.

„AFI Palace Braşov este unul dintre cele mai importante proiecte ale AFI Europe din România. Am finalizat achiziţia terenului şi, în prezent, purtăm negocieri pentru spaţiul dedicat hipermarketului cu principalele lanţuri din România. Ne aşteptăm să putem anunţa noul nostru partener în următoarele săptămâni”, a spus David Hay, CEO AFI Europe România. „Acum ne concentrăm pe stabilirea mixului perfect de shopping si fun, pentru a oferi o experienţă completă atât braşovenilor cât şi turiştilor care vizitează oraşul. Interesul mare al retailerilor pentru acest proiect ne face încrezători că va fi unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune şi mall-ul lider din oraş”, a adăugat David Hay.

Centrul comercial de 45.000 mp, care va fi dezvoltat în centrul de business al Braşovului (Centru Civic), va fi dispus pe două niveluri. O caractereristică unică o reprezintă  terasa de mari dimensiuni cu vedere către Munţii Carpaţi, de care vizitatorii se vor putea bucura şi care va găzdui diverse evenimente şi activităţi pentru familii şi turişti. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obţinerea certificării pentru construcţii „verzi” LEED Gold.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO