Constructii & Imobiliare

Afacerile se reinventează. Supermarketurile şi apartamentele iau locul showroomurilor auto din centru

Afacerile se reinventează. Supermarketurile şi...

Autor: Bogdan Alecu

06.12.2018, 00:07 3228

Showroomurile auto erau amplasate în urmă cu 15-20 de ani în zonele periferice sau chiar la limita ora­şu­lui, însă extinderea Bucureştului a permis ca acestea să fie acum înconjurate de noile proiecte comericiale, rezidenţiale sau de birouri.

Din acest motiv vechiul centru Auto Cobălcescu din str. Cobălcescu a fost transformat anul acesta în Mega Image Concept Store. Tot anul acesta vechiul centru AutoItalia de pe b-dul Timişoara a fost înlocuit de un super­market Penny, iar o platformă de depozitare de ma­şini a dealerului Meridian de pe str. Turnu Măgurele devine acum un proiect rezidenţial dezvoltat de cei de la Cavar Group.

„În condiţiile în care valoarea terenurilor de sub anu­mi­te showroomuri auto a crescut până la 800-1.000 euro/mp, în unele cazuri chiar depăşind acest prag, pro­prietarii acestor businessuri au realizat profituri semni­fica­tive valorificând terenurile prin vânzarea către dez­vol­tatori/retaileri sau reconversia şi închirierea clădirilor existente“, a spus Sînziana Oprea, director, Land Agency din cadrul Colliers International România. Ea a subliniat că showroomurile auto au nevoie de suprafeţe de expu­nere şi spaţii de parcare generoase, iar randamentul busi­nessului nu permite o investiţie în teren mai mare de 200-300 euro/mp.

„Considerăm că acest fenomen va continua şi în perioada următoare, iar una din zonele cu astfel de potenţial este cea cu showroomurile auto din zona Expoziţiei, lângă Romexpo“, a subliniat Sînziana Oprea. Spre exemplu, Ţiriac Auto a relocat deja activitatea din showroomul Mitsubishi de lângă viitoarea staţie de metrou de la Expoziţiei, iar Ţiriac Holding ia în calcul mai multe posibilităţi pentru a valorifica terenul din acea zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO