Constructii & Imobiliare

Afacerile constructorului Das din Iaşi au crescut cu 6% în 2020, ajungând la 197,4 mil. lei

Afacerile constructorului Das din Iaşi au crescut cu 6%...

Autor: Laurentiu Cotu

09.11.2021, 18:08 79

Compania Das din IaşI, care execută lucrări de construcţii şi instalaţii sanitare, controlată de Gheorghe Avram (95%) şi Tudor Avram (5%), a avut anul trecut o cifră de afaceri de 197,4 mil. lei (41 mil. euro), în creştere cu aproape 6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat în 2020 un profit net de 19,9 mil. lei (4,1 mil. euro), în scădere cu peste 10% faţă de anul precedent, când Das a avut un câştig net de 22,3 mil. lei (4,7 mil. euro), conform datelor publice. DAS a ajuns anul trecut la un număr mediu de 229 de angajaţi, cu 21 de oameni mai mult decât în 2019.

Compania realizează lucrări pentru hipermarketuri, malluri, clădiri de birouri, hoteluri, fabrici. Portofoliul Das include proiecte realizate în România, dar şi în Republica Moldova şi Franţa. Das lucrează în prezent la extinderea hotelului Radisson Blu din Bucureşti cu peste 200 de camere noi. Radisson Blu figurează în portofoliul companiei, potrivit datelor existente pe site-ul Das, alături de hotelul Racova din Vaslui, dar şi de două hoteluri din Paris - Peninsula şi Pullman.

De altfel, portofoliul companiei cuprinde peste 300 de proiecte în România, peste 20 de proiecte în Franţa şi şapte în Republica Moldova. Compania Das este controlată de Gheorghe Avram, cu un pachet de 95% din acţiuni, restul fiind deţinute de Tudor Avram, după cum arată platforma Confidas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO