Constructii & Imobiliare

Afacerile bistriţenilor de la Plastsistem au crescut cu 10%

Afacerile bistriţenilor de la Plastsistem au crescut cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

09.09.2014, 00:05 135
Producătorul de panouri termoizolante Plastsistem din Bistriţa a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 36,3 mil. lei (peste 8 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită, în principal, concentrării pieţei interne şi evoluţiei pozitive a vânzărilor de structuri metalice zincate. Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de aproape 91 mil. lei (aproximativ 20,4 mil. euro), mai mult cu 13% faţă de anul trecut, potrivit unor informaţii furnizate anterior de Plastsistem.
 
„Creşterea realizată în primul semestru a fost susţinută de concentrarea pieţei interne ca urmare a încetării activităţii pe acest segment a unor companii multinaţionale, dar şi de aportul structurilor zincate uşoare şi, mai puţin de evoluţia pieţei, care în prima jumătate a anului a înregistrat, în cel mai optimist scenariu, o stagnare“, a declarat pentru ZF Transilvania Alexandru Stânean, director general al Plastsistem. În prima parte anului, piaţa de panouri termoizolante a înregistrat o stabilizare, după ce în 2013, la nivelul întregului an, a scăzut cu aproximativ 10%, până la aproximativ 70 de milioane de euro. „Această stabilizare va permite creşterea cotelor de piaţă pentru jucătorii care vor aborda cererea cu flexibilitate cât mai mare şi vor putea să se adapteze constant contextului actual al pieţei. Estimăm că trendul de concentrare şi stabilizare se va menţine şi în a doua parte a acestui an“, a spus Stânean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO