Constructii & Imobiliare

ADR Bucureşti-Ilfov: Nu putem să scriem noi documentaţia proiectelor în locul primăriilor

ADR Bucureşti-Ilfov: Nu putem să scriem noi...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2017, 00:07 710

Multe dintre dosarele depuse de primării pe proiecte cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional (POR), sunt realizate greşit, cei care completează documentaţia uitând uneori chiar să semneze sau să anexeze anumite documente, a spus la ZF Live Claudia Ionescu, director în Departamentul de Promovare Regională şi Investiţii la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov.   

„De exemplu, pe Axa 5 de regenerare urbană şi patrimoniu cultural, toate dosarele depuse de primării pentru cereri de finanţare au fost scrise greşit şi acum aşteptăm să relansăm apelul de proiecte“. Claudia Ionescu a precizat că Agenţia pentru Dezvoltare Regională organizează multe evenimente pentru a explica reprezentanţilor primăriilor cum se completează cererile de fonduri UE şi aşteaptă întrebările suplimentare ale acestora pe mail. 

„Nu putem să scriem noi documentaţia pentru ei. Dar primăriile îşi pot angaja consultanţi. Noi le explicăm la diferite evenimente cum se completează, cât mai clar, şi le aşteptăm întrebările pe mail“. Ea a adăugat că este un lucru bun că autorităţile locale mai au o şansă pe Axa 5, după relansarea apelului de proiecte. În ceea ce priveşte dificultăţile întâmpinate de România la absorbţia fondurilor europene, oficialul consideră că de multe ori beneficiarul întâmpină probleme la achiziţii publice şi ulterior la implementarea achiziţiei. “Firma cu care a semnat contractul de achiziţii nu îşi îndeplineşte angajamentul, intră în faliment, sunt tot felul de probleme. Asta duce la întârzieri mari“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO