Conectăm România

Urmează videoconferinţa ZF Huawei - Conectăm România. Smart manufacturing – Producţia industrială în era 5G

08.06.2021, 11:30 Autor: Alexandra Cepăreanu

Ziarul Financiar împreună cu Huawei organizează marţi, 8 iunie, începând cu ora 10.00, videocon­ferinţa „Conectăm România. Smart ma­nufacturing – Producţia indus­trială în era 5G“, evenimentul online cu numărul cinci dintr-o serie care îşi propune să aducă în prim-plan modul în care ar trebui să se dezvolte şi să se transforme econo­mia României prin digitalizare şi conectare.

Invitaţii care vor dezbate cum poate fi crescută calitatea pro­ducţiei în timp ce este redus timpul de execuţie, prin imple­mentarea tehnologiio inteligente, dar şi alte subiecte sunt Codruţ Săvulescu, senior solution manager în cadrul subsidiarei locale a gigantului Huawei din China, Răzvan Isac, channel development manager în cadrul Universal Robots, Adrian Dima, cofondator al KFactory, Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj şi Cosmin Moldovan, director general al Carmangeriei Moldovan.

De asemenea, speakerii prezenţi în cadrul evenimentului online vor abora şi teme precum automatizarea proceselor prin tehnologii bazate pe 5G, creşterea competitivităţii prin investiţii în tehnologie, dar şi cum arată în viziunea lor viitorul producţiei industriale din România.

În contextul pandemiei de COVID-19, care a crescut nevoia de optimizare a proceselor de lucru şi de reducere a costurilor, companiile cu activitate de producţie din România au adoptat într-un ritm accelerat noile tehnologii, care le-au ajutat şi să se adapteze la nevoile schimbătoare din piaţă.

„Situaţia din prima jumătate a anului 2020 a devenit legendară. Producătorii de medicamente nu au putut să facă faţă nevoilor pe care le aveau ţările în pandemie şi au fost nevoiţi să se repoziţioneze rapid, să reschimbe articolele fabricate pe linie pentru a face faă cerinţelor din piaţă. Astfel, dacă nu aveam procese înalt automatizate, acest lucru era practic imposibil”, spunea Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, prezent într-un alt eveniment online organizat de ZF.

 

Conectăm România este o serie de videoconferinţe realizate de Ziarul Financiar cu susţinerea Conectăm România