Conectăm România

Urmează videoconferinţa ZF Huawei - Conectăm România. Medicina viitorului. Avantajele tehnologiei pentru sectorul medical

27.04.2021, 00:06

Ziarul Financiar împreună cu Huawei organizează marţi, 27 aprilie, începând cu ora 10,00, videoconferinţa „Conectăm România. Medicina viitorului. Avantajele tehnologiei pentru sectorul medical“, al treilea eveniment dintr-o serie care îşi propune să aducă în prim-plan modul în care ar trebui să se dezvolte şi să se transforme medicina prin digitalizare şi conectare.

Invitaţii care vor dezbate ce înseamnă astăzi digitalizarea în sănătate şi cum putem transforma sectorul medical prin tehnologie în cadrul conferinţei sunt Codruţ Săvulescu, senior solution manager, Huawei România, medicul Alexandru Ulici, managerul Spi­talului Grigore Alexandrescu, Wargha Enayati, CEO al Enayati Group, Alin Rădăşanu, preşedintele consiliului de administraţie al Spitalului Sf. Constantin, Braşov, Elena Ovreiu, profesor de digital health, Universitatea Politehnica Bucureşti, Ovidiu Teodorescu, business solutions delivery director, Net Brinel. Tehnologia şi inovaţia au jucat un rol cheie în medicină, iar digitalizarea a uşurat munca medicilor care reuşit astfel să grăbească procese pentru a ajunge cât mai repede la pacienţi.

În acest mod s-au depăşit bariere care ţineau de distanţă, de lipsa specialiştilor din anumite zone şi medicii au putut ajunge prin intermediul tehnologiei să acopere nevoile mai multor pacienţi, mai rapid.

Care este stadiul actual al digitalizării în sănătate şi unde mai este nevoie de investiţii este una dintre temele de discuţie din cadrul videoconferinţei. De asemenea, în zonele sectorului medical unde tehnologia nu este folosită la capacitatea maximă, vorbim despre cum putem transforma domeniul prin tehnologie. Timp de câteva luni, în perioada stării de urgenţă, medicina s-a realizat cu precădere la distanţă, în contextul în care consultaţiile care nu au fost urgenţe au fost reprogramate.

Chiar şi în pandemie, nevoia pacienţilor de servicii medicale a fost mai importantă ca oricând, lucru care i-a determinat pe marii operatori privaţi să accelereze pasul spre digitalizare. De la servicii de self check-in, prin care se limita contactul cu recepţia dintr-o clinică medicală, la consultaţii la un click distanţă, tehnologia a venit în srijinul sistemului sanitar în condiţii de criză.

 

Conectăm România este o serie de videoconferinţe realizate de Ziarul Financiar cu susţinerea Conectăm România