Conectăm România

Urmează videoconferinţa ZF Huawei - Conectăm România. Cybersecurity pentru biroul virtual. Provocările postpandemie pentru securitatea datelor

11.05.2021, 00:06 Autor: Alexandra Cepăreanu

Ziarul Financiar împreună cu Huawei organizează marţi 11 aprilie, începând cu ora 10.00, videoconferinţa „Conectăm România. Cybersecurity pentru biroul virtual. Provocările postpandemie pentru securitatea datelor“, al patrulea eveniment dintr-o serie care îşi propune să aducă în prim-plan modul în care ar trebui să se dezvolte şi să se transforme economia României prin digitalizare şi conectare.

Invitaţii care vor dezbate noile provocări ale industriei securităţii cibernetice şi cum pot companiile şi persoanele fizice să îşi asigure activitatea din mediul online în cadrul videoconferinţei sunt Sergiu Zaharia, cyber security officer, Huawei România, Adrian Furtună, founder şi CEO PentestTools, Gabriel Tănase, partner, Technology and Cyber Security, KPMG România, Elena Gheorghe, country manager, PayU România, Andrei Avădănei, fondator şi CEO, Bit Sentinel.

Contextul pandemic a adus noi provocări pentru companiile de securitate, având în vedere migrarea consumatorilor spre achiziţiile online, începerea şcolii online şi mutarea angajaţilor de la birou la munca de la distanţă, care pune în dificultate securizarea dispozitivelor de pe care salariaţii îşi desfăşoară activitatea.

Astfel, cu cât numărul de utilizatori din mediul online a crescut în urma măsurilor impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de COVID-19, ca atât numărul atacurilor ciber­netice a înregistrat o majorare semnificativă pe parcursul anului trecut.

Spre exemplu, în trimestrul al treilea al anului 2020, numărul de atacuri cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu perioada similară a anului 2019, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky.

Un alt studiu al Kaspersky arată că numărul persoanelor care s-au confruntat cu ameninţări cibernetice când au utilizat platforme populare de învăţare online a crescut cu 60% în a doua jumătate a anului 2020.

„Din iulie până în decembrie 2020, aproximativ 270.171 de utilizatori au întâmpinat diverse ameninţări cibernetice deghizate în platforme populare de învăţare, o creştere de 60% în comparaţie cu prima jumătate a anului trecut.”

Câtă importanţă se acordă în mod real securităţii cibernetice în România, care este nivelul de pregătire în securitate cibernetică  al sectoarelor de business – bănci, healthcare, manufacturing şi transpor – şi care sunt provocările post pandemie pentru securitatea datelor, sunt doar câteva dintre întrebările care vor primi răspuns în cadrul conferinţei online. 

 

Conectăm România este o serie de videoconferinţe realizate de Ziarul Financiar cu susţinerea Conectăm România