Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Minel Ciurea, directorul general al fabricii Philips din Orăştie

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Minel...

Autor: Cristina Roşca

16.09.2015, 00:04 886

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România, prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business", care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

Românul Minel Ciurea conduce din primăvara acestui an operaţiunile de producţie din România ale gigantului olandez Philips. Grupul olandez deţine în România atât activităţi de producţie la Orăştie cât şi import şi distribuţie. Fabrica deţinută de grupul olandez Philips la Orăştie, produce din anul 2009 espressoare de cafea exportate pe marile pieţe europene, iar din 2012 realizează dispozitive de igienă orală sub brandul Sonicare. Lansată pe piaţă acum circa 17 ani, fabrica din judeţul Hunedoara a fost preluată de Philips de la italienii de la Saeco în 2009. Ea este astăzi una dintre cele două unităţi de producţie din Europa ale gigantului olandez specializate în realizarea de maşini automatizate de cafea. Minel Ciurea a venit la conducerea fabricii de la Orăştie în acest an şi a anunţat că vrea dezvoltarea şi consolidarea acesteia ca unitate de producţie cu importanţă strategică pentru estul Europei pe zona de consumer lifestyle. Minel Ciurea are o experienţă de peste 17 ani în management, lucrând anterior în industria auto în companii precum Inteva Products sau BOS Automotive. Absolvent al Universităţii Politehnice din Timişoara şi licenţiat în Inginerie Mecanică, el deţine un master în Mecanică în cadrul aceleiaşi universităţi. Executivul a obţinut o diplomă în Management la Open University of Business School din Marea Britanie şi este absolvent al unui program de MBA organizat de University of Sheffield. În actuala poziţie Minel Ciurea este responsabil de conducerea operaţională a fabricii, managementul echipei de conducere şi controlul costurilor.  Fabrica Philips din Orăştie a terminat anul trecut cu afaceri de 501 mil. lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior. Mai mult, a ajuns aproape la 1.000 de salariaţi, în creştere de la 700 în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO