Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Affan Yildirim, directorul general al Anchor Grup

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Affan...

Autor: Andreea Neferu

21.09.2015, 00:04 899

Affan Yildirim (34 de ani) este din luna aprilie directorul general al companiei turceşti Anchor Grup, dezvoltatorul primelor două malluri din Capitală, Bucureşti Mall şi Plaza România. El a absolvit Universitatea Marmara din Turcia, specializarea business administration, iar între 2004 şi 2011 a fost manager de audit în cadrul PricewaterhouseCoopers Turcia. În 2011 - 2012 a ocupat poziţia de vicepreşedinte şi CFO al Credit Europe Leasing IFN România, în 2012 a intrat în echipa Anchor Grup România ca CFO, iar din vara anului trecut a fost director general interimar al companiei. Începând cu aprilie 2015, Yildirim a fost numit director „plin“ al Anchor Grup România.

Yildirim conduce compania care a dezvoltat primele două malluri din Bucureşti. În 2014, Bucureşti Mall a fost vizitat de 11 milioane de oameni, în timp ce în Plaza România au mers 9 milioane de vizitatori. Anchor are în prezent în derulare o investiţie de 26 de milioane de euro în renovarea Bucureşti Mall şi Plaza România, deschise în 1999, respectiv 2004. Procesul de renovare, care a început încă din 2014, este estimat să se finalizeze cel mai târziu în aprilie 2016. Compania mai deţine şi clădirea de birouri Anchor Plaza, cu o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi, care este situată chiar lângă mallul Plaza România. 

De asemenea, Anchor a decis să reia anul acesta şi construcţia proiectului de birouri Anchor Plaza Metropol, aflat pe bulevardul Timişoara din Capitală, la mai bine de cinci ani distanţă de la blocarea şantierului. De altfel, până la finalul anului viitor Anchor Grup vrea să finalizeze imobilul de birouri care va avea o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi, încheierea lucrărilor pentru această clădire implicând o investiţie suplimentară de 20 de milioane de euro. Anchor Plaza mai are în portofoliu şi ansamblul rezidenţial InCity Residences, din apropierea Bucureşti Mall.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO