Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Adrian Pascu, director general al Danone în Europa de Sud-Est

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Adrian...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.08.2015, 00:04 720

Adrian Pascu, 45 de ani, a preluat începând cu 1 august funcţia de director general al Danone în Europa de Sud-Est, înlocuindu-l pe Dieter Schulz, care a condus filiala din regiune a grupului francez timp de trei ani. Pascu, care are o experienţă de peste zece ani în cadrul grupului francez Danone, s-a întors astfel în România după un mandat de doi ani în Danone Rusia, acolo unde a avut funcţia de director de vânzări precum Divizia Moscova.

Anterior, în România, el a fost directorul comercial al companiei. Absolvent al Facultăţii de fizică la Universitatea din Iaşi, el a lucrat iniţial ca profesor de fizică. Ulterior a început să lucreze în corporaţii, acumulând o experienţă de aproape 20 de ani în departamentele de vânzări ale unor companii multinaţionale. Înainte de a se alătura echipei Danone, Adrian Pascu a lucrat pentru Henkel, unul dintre cei mai mari jucători din industria bunurilor de larg consum, dar şi pentru producătorul de mezeluri Campofrio.

Adrian Pascu este singurul manager român numit de Danone să conducă operaţiunile de la nivel local şi regional după ce, anterior numirii lui, la conducerea companiei au fost pe rând expaţi precum Dieter Schulz, Stephane Batoux (care acum conduce din funcţia de director general Albalact) sau Jacques Ponty. Danone este al doilea cel mai mare producător de lactate de pe plan local după cifra de afaceri, încheiând anul 2014 cu un rulaj de 456 milioane de lei.

Pe de altă parte, Danone România, care are o fabrică în Bucureşti, este cel mai mare producător local de iaurturi, având mai mult de jumătate din piaţă. Vânzările de iaurt s-au ridicat la 817 mil. lei în 2014, în timp ce consumul a ajuns anul trecut la 95.000 de tone, conform datelor companiei de cercetare Nielsen, citate anterior de Danone. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO