Companii

ZF Top Tranzacţii: Piaţa de M&A va fi mult mai activă în 2021, iar principalele sectoare la care se uită investitorii sunt energia verde, tehnologia şi sănătatea

ZF Top Tranzacţii: Piaţa de M&A va fi mult mai activă...

Autor: Miruna Diaconu

22.04.2021, 00:07 526

Piaţa de fuziuni şi achiziţii va fi mai activă anul acesta faţă de ceea ce s-a întâmplat în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19. Dacă în prima parte a anului trecut investitorii au luat decizia de a pune în aşteptare anumite achiziţii, spre finalul anului, interesul a revenit şi va continua poate într-o măsură mai mare şi anul acesta.

„Pe piaţa de M&A din România s-au semnat anul trecut 148 de tranzacţii cu o valoare totală publică de aproximativ 5 mld. dolari“, spune Florin Vasilică, partner, strategy and transactions leader EY România, EY CESA capital & debt advisory leader.

Principalele sectoare care vor viza viitoare tranzacţii vor fi energia verde, tehnologia, sănătatea, logistica şi imobiliarele, au spus participanţii din cadrul ediţiei din acest an a videoconferinţei organizate de către Ziarul Financiar Top Tranzacţii. „Cred că oportunitatea rămâne în România, vedem companii foarte ambiţioase în această perioadă. Cei care nu au fost afectaţi de criză şi au planuri mai ambiţioase“, spune Adrian Stănculescu, head of Abris România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO