Companii

ZF şi Raiffeisen Bank încep astăzi proiectul editorial „Economia verde“, o serie de emisiuni şi videoconferinţe despre tranziţia către un mediu economic şi social sustenabil. Prima emisiune din proiectul „Economia verde“ va fi difuzată joi 20 mai începând cu ora 16 şi îl va avea ca invitat pe Cristian Sporiş, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank

ZF şi Raiffeisen Bank încep astăzi proiectul editorial...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.05.2021, 00:00 107

Ziarul Financiar, cu susţinerea Raiffeisen Bank, demarează astăzi un nou proiect editorial, sub deviza Economia verde. Printr-o serie de emisiuni şi de video­con­ferinţe, proiectul urmăreşte să abor­deze sectoare diferite ale mediului economic – imobiliare, energie, reciclare – pe care le va pune în lumina noilor standarde referitoare la tranziţia către o lume sustenabilă.

Economia verde nu mai este doar un concept pentru viitor, ci o realitate a zilei de azi. De la clădirile în care lucrăm, locuim sau ne facem cumpărăturile până la sursa de energie pentru becul pe care îl aprindem în fiecare seară, toate ne privesc şi ne afectează.

Prima emisiune din proiectul Economia verde va fi difuzată joi, 20 mai, începând cu ora 16 şi îl va avea ca invitat pe Cristian Sporiş, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.

Construcţiile vor reprezenta tema care va fi dezbătută în următoarea edi­ţie a „Economia verde“. Piaţa imo­bi­liară trece prin transformări majore, mai ales că de la începutul anului 2021 a intrat în vigoare conceptul nZEB (nearly zero-energy building), adică standardul care prevede ca imo­bi­­lele care se vor construi de acum înainte să aibă consum de energie aproape de zero.

Acest lucru are un impact puternic asupra dezvoltatorilor, a constructorilor, dar şi asupra producătorilor de materiale de construcţii.

Interesul pentru „verde“ în real-estate exista şi până acum, însă Green Deal a accelerat lucrurile. Cum construim aceste clădiri care schimbă standardele, cum le operăm, ce instrumente de finanţare există pentru astfel de investiţii, care este impactul cerinţelor de mediu asupra materialelor de construcţii, cum reducem poluarea din oraşe cauzată de construcţia de clădiri? Sunt câteva dintre temele care vor fi discutate în cadrul proiectului ZF Economia verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO