Companii

ZF Power Summit 2021. Casa de avocatură Ijdelea Mihăilescu: Avem nevoie de o legislaţie stabilă pentru hidrogen. O parte din infrastructura de gaze de acum poate fi folosită în această direcţie

Oana Ijdelea, partener al casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu

Oana Ijdelea, partener al casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu

Autor: Roxana Petrescu

03.03.2021, 17:45 122

♦ Primul proiect de explorare şi producţie nou din Marea Neagră, cel rezultat în urma unei investiţii de 600 de milioane de dolari a americanilor de la Black Sea Oil & Gas (BSOG), ar putea deveni cel mai mare „laborator“ de testare a tehnologiilor de hidrogen sau eolian offshore.

Transformarea şi proiectarea activelor din zona de hidrocarburi pentru a acomoda investiţii care se înscriu în logica tranziţiei energetice este o strategie pe care România trebuie s-o aibă în vedere şi pe care să o susţină prin legislaţia potrivită, spun avocaţii din cadrul Ijdelea Mihăilescu.

„După ce am deschis drumul cu acest proiect (BSOG – n.red.), uitându-ne în contextul Green Deal, proiecte foarte interesante pot fi dezvoltate construindu-se pe baza unei infrastructuri existente. Există în acest moment premisele realizării unor asemenea proiecte pentru început la scara mică. Important este că ele pot fi dezvoltate pentru proiecte de gaze deja existente. De preferat ar fi ca aceste proiecte să aibă legislaţie specială“, a spus Oana Ijdelea, partener al casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu, în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO