Companii

ZF Power Summit 2021. Carlo Pignoloni, Enel România: Planul nostru strategic prezentat în noiembrie anul trecut arată că vom investi masiv în regenerabile şi reţele în România. Caracterul imprevizibil al energiei verzi nu mai este o problemă, dar aici se discută puţin despre soluţiile existente. Viitorul este însă acum

Carlo Pignoloni, CEO & country manager Enel România, preşedinte RWEA

Planul nostru strategic prezentat în noiembrie anul trecut arată că vom investi masiv în regenerabile şi reţele în România. Aici avem companii perfect aliniate tranziţiei energetice, vrem să investim în regenerabile, în eficienţă - de exemplu pentru transport şi clădiri -, în reţele digitalizate şi să rămânem un actor mare în piaţa liberă.

Carlo Pignoloni, CEO & country manager Enel România, preşedinte RWEA Planul nostru strategic prezentat în noiembrie anul trecut arată că vom investi masiv în regenerabile şi reţele în România. Aici avem companii perfect aliniate tranziţiei energetice, vrem să investim în regenerabile, în eficienţă - de exemplu pentru transport şi clădiri -, în reţele digitalizate şi să rămânem un actor mare în piaţa liberă.

Autor: Roxana Petrescu

13.03.2021, 10:32 252

♦ Capacităţile de stocare a energiei sau sistemele Demand-Response (consumatori care se pun la dispoziţia dispecerului energetic pentru a intra şi ieşi din reţea în funcţie de necesităţile sistemului – n.red.) sunt deja soluţii utilizate de scară largă la nivel european pentru a gestiona caracterul imprevizibil al energiei verzi, dar aproape inexistente în România, spune Carlo Pignoloni, CEO & country manager Enel România.

Implementarea pe plan local a unor astfel de tehnologii ar putea rezolva o bună parte din problemele actuale ale sistemului şi ar permite lansarea unui nou val de investiţii în domeniul energiilor verzi.

„Regenerabile sunt mai puţin predictibile, dar aceasta este o problemă rezolvată în alte ţări. Trebuie să punem în discuţie capacităţile de stocare, baterii, demand response. Acestea sunt realităţi despre care acum noi discutăm prea puţin“, a declarat Pignoloni în cadrul celei de-a zecea ediţii a ZF Power Summit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO