Companii

ZF Power Summit 2019 devine timp de două zile locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din energie, petrol şi gaze. Care vor fi temele abordate?

ZF Power Summit 2019 devine timp de două zile locul de...

Autor: Roxana Petrescu

18.02.2019, 00:07 2239

În timp ce la nivel european, digitalizarea energiei nu mai este un concept, în România sute de blocuri au suferit anul acesta din cauza avariilor la sistemul centralizat de încălzire.

În timp ce în Ungaria durata întreruperilor în alimentarea cu energie este de 75 de minute, în România este de 290 de minute. Dacă în Olanda peste 90% din locuinţe se încălzesc cu gaze, în România doar jumătate, restul folosesc biomasa.

Mai departe, România a ajuns în iarna acestui an să importe 20% din necesarul de energie, lucru care face ca statutul de exportator net să se clatine. Mai mult, importurile de gaze de la Gazprom riscă să devină tot mai mari pe măsură ce producătorii trec la reducerea bugetelor de investiţii.

Contextul de mai sus este oarecum paradoxal în condiţiile în care România este departe de a fi o ţară lipsită de resurse. Cum se transformă acest potenţial în energie sigură pentru consumatorii locali, populaţie sau industrie, va fi una dintre temele de dezbatere în evenimentul organizat de Ziarul Financiar anul acesta.

Pe lista speakerilor confirmaţi se nu­mără Doru Vişan, secretar de stat în Mi­nisterul Energiei, Bogdan Chiriţoiu, pre­şedintele Consiliului Concurenţei, Christina Verchere, CEO OMV Petrom, Eric Stab, preşedinte & CEO ENGIE România, Corina Popescu, di­rec­tor general Electrica, Frank Hajdinjak, director general E.ON Ro­mâ­nia, Camelia Ene, CEO & country chair­man MOL România, Alexey Go­lo­vin, vicepreşedinte KMG In­ternational, Ondrej Safar, director ge­neral CEZ România, Bogdan Ba­dea, preşedinte directorat Hidro­elec­trica, Sorin Boza, director general CE ­Olte­nia, Mark Beacom, director ­general Black Sea Oil & Gas, Dumitru Rotar, director general adjunct Rom­gaz, Adrian Gabriel Dumitriu, director financiar Nuclearelectrica, şi mulţi alţii.

ZF Power Summit va avea loc anul acesta în perioada 19-20 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti.

Pentru informaţii actualizate despre acest eveniment, accesaţi www.zf.ro/conferinte pentru a vedea lista completă a speakerilor, dar şi agenda şi temele de discuţii pentru ZF Power Summit 2019 pe pagina dedicată conferinţei.

ZF Power Summit. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO