Eveniment

Paradoxul din sănătate: Deşi sistemul public spitalicesc este bine reprezentat ca dimensiune, accesul pacienţilor este la pământ. ”Spitalele sunt bolnave”. TOPUL celor mai mari spitale din Bucureşti

Radu Furnică, preşe­dinte al Leader­ship Development Solutions

Radu Furnică, preşe­dinte al Leader­ship Development Solutions

15.09.2018, 00:02 570

Bucureştiul este oraşul cu cea mai mare infrastructură spitalicească din ţară, cumulând  13% din totalul paturilor din toată ţara în cele 44 de unităţi spitaliceşti de stat active, arată calculele ZF pe baza infor­maţiilor Ministerului Sănătăţii şi ale Institutului Naţional de Statistică.

Primele zece spitale de stat din Capitală după numărul de paturi aveau în 2017 peste 8.300 de paturi, în timp ce jucătorii privaţi ajung la acest număr cumulând toate spitalele din ţară.

Deşi sistemul public de sănătate este bine reprezentat ca dimensiune, accesul pacien­ţilor la servicii medicale gratuite nu este asigurat în mod rapid, secţiile de urgenţă ale spitalelor de stat sunt neîncăpătoare, iar resursele lipsesc din aceste unităţi. „Spitalele sunt bolnave. Am putea să le însănătoşim aplicând nişte regului valabile în zona privată. Ar trebui să ne întrebăm dacă astfel de instituţii ar trebui lăsate în admi­nistrarea statului care nu este capabil să facă acest lucru“, a spus Radu Furnică, preşe­dinte al Leader­ship Development Solutions pentru ZF. În total, în spitalele publice din România sunt peste 125.000 de paturi, iar sistemul de stat numără 366 de spitale, potrivit INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO