Companii

ZF Malluri & Centre Comerciale 2021. Dezvoltatorii de centre comerciale pariază pe energie verde şi vor să realizeze noi investiţii, însă se declară îngrijoraţi de perspectivele economice ale ţării

Autor: Roxana Rosu, Bogdan Alecu

20.10.2021, 10:30 182

♦ Creşterea puternică a costurilor enegiei electrice şi gazelor, inflaţia, criza politică alături de situaţia pandemică sunt elemente care îngrijorează dezvoltatorii şi proprietarii de malluri ♦ Pe de altă parte, aceştia merg mai departe cu investiţiile după aproape doi ani în care au întrerupt extinderile.

Marii dezvoltatori şi proprietari de centre comerciale au noi planuri de expansiune la nivel naţional însă sunt în prezent afectaţi de creşterile costurilor legate de energie, iar scăderea puterii de cumpărare din piaţă ar putea afecta planul de afaceri pentru următoarea perioadă.

„Ce ne îngrijorează mai mult sunt perspetivele eco­no­mice ale ţării. Venim cu un avânt pionieresc şi ne cam îm­pleticim acum. Mă uit la preţurile la utilităţi, la lumea po­litică. Am discutat mai mult în ultima perioadă despre cum manageriem costurile, cum nu aruncăm în aer echilibrul fragil în care suntem. Preţul energiei s-a tri­plat practic faţă de ce aveam anul trecut. Este un im­pact enorm, nu doar pentru noi, ci pentru toată eco­no­mia. Costurile mai mari de la utilităţi şi chirii se vor duce spre consumatorul final. Se va vedea în inflaţie. Creş­terea a fost foarte abruptă. Ea nu poate fi contracarată de niciun proiect verde acum“, a spus Marius Barbu, asset director, NEPI Rockcastle în cadrul conferinţei ZF Malluri & Centre Comerciale 2021 organizate de ZF în parteneriat cu Vivo!, Atria Urban Resort, Cometex, C&W Echinox şi NEPI-Rockcastle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO