Companii

ZF Live. Un investitor român aduce în franciză una dintre cele mai populare cafenele din Franţa

Autor: Cătălina Butan

22.10.2014, 00:06 590
Unul dintre cele mai populare lanţuri de cafe­nele din Franţa, Columbus Cafe, intră pe piaţa locală în sistem de franciză, cu o cafenea într-un mall, potrivit lui Paul Voicu, managing par­tener în cadrul companiei de consultanţă în dez­voltare de francize Inventure Franchise Con­sulting. Compania Inventure Franchise Con­sulting a fost consultantul antreprenorului ro­mân care va aduce acest brand pe piaţa locală.
 
„Pe segmentul de cafenele am asistat un client de-al nostru să semneze contractul cu Columbus Cafe, principalul lanţ de cafenele din Franţa, prima unitate urmând să se deschidă până la sfârşitul anului într-un mall” a spus la ZF Live Paul Voicu. El a precizat că investitorul care a cumpărat franciza este un om de afaceri român, fără a da însă mai multe detalii. „Unul dintre avantajele Columbus Cafe este că vine cu brioşe proaspăt făcute, în timp ce, în general, toate brioşelele din comerţ sunt precongelate. Mai mult, în zona de mân­căruri lanţul mai are sandvişuri, salate, care se pregătesc în local. Acesta este princi­pal­ul diferenţiator al lor. Cafea este 100% arabica.”
 
Pentru ca o franciză să reziste pe piaţă este nevoie ca investitorul care o aduce să aibă ex­perinţă de bussiness pe de-o parte şi resur­sele financiare necesare pentru a o sus­ţine, pe de alta, este de părere Raluca Stanciu, managing partener la Inventure Franchise Consulting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO