Companii

ZF Live. Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România: Tinerii trebuie consiliaţi în carieră din gimnaziu. Mulţi dintre ei fac alegeri nepotrivite. Trebuie să avem o mai bună calificare a tinerilor, pentru ca ei să rămână în ţară

Autor: Bianca Dorobanţu

10.10.2016, 00:07 456

Emigrarea tinerilor români la muncă sau la studii în străinătate are ca punct de plecare sistemul educaţional, care nu le oferă destule oportunităţi tinerilor de a rămâne în ţară, a spus Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România, la ZF Live.

Astfel, tinerii pleacă din România să muncească în străinătate mai ales din cauza salariilor mici, consideră preşedintele Consiliului Tineretului din România, federaţie care reprezintă tinerii şi organizaţiile de tineret din la nivel naţional şi internaţional. Aici trebuie însă amintiţi şi tinerii care pleacă în afara ţării la studii şi rămân acolo.

„Trebuie să plecăm de la educaţie, trebuie să avem o mai bună calificare a tinerilor, pentru ca ei să rămână în ţară. Aş schimba sistemul de stimulare, aş recompensa şcolile şi cadrele didactice care produc valori măsurabile. (...) Dacă o universitate produce absolvenţi care sunt angajaţi imediat de companii, acea universitate îşi va recompensa profesorii care îi aduc aceşti indicatori”.

Şi în cadrul şcolilor ar trebui să se ţină cont de acest model, prin teste standardizate, care poziţionează elevul pe categoria lui de vârstă în funcţie de cunoştinţe, mai spune el.

De asemenea, un alt aspect care ar putea reţine tinerii în ţară ar fi crearea oportunităţilor pentru cei care vor să devină antreprenori şi încurajarea acestora prin diferite mecanisme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO