Companii

ZF LIVE. Irina Vasile, senior recruiter, Antal: Top managementul din România este adormit în lipsa proiectelor noi

Autor: Cristina Bellu

18.01.2017, 15:00 813
Previziunile pentru piaţa de recrutare a managerilor de top nu sunt foarte optimiste pentru anul acesta, în condiţiile în care nu există un plan concret de stimulare a recrutării acestora, iar investiţiile mari sau politicile macrodi­fe­renţiate în privinţa salariilor sunt destul de statice, este de părere Irina Vasile, senior recruiter în cadrul firmei de recrutare şi executive search Antal.

„Deşi 2016 a fost un an bun, în 2017 cred că piaţa de recrutare a managerilor de top va stagna. Nu putem să ne aşteptăm la ceva spectaculos pentru că nu sunt planuri de investiţii. Stimularea unor investiţii mari sau politici macro­diferenţiate în privinţa salariilor, a fiscalităţii, sunt destul de statice. Top ma­nagementul este adormit în Româ­nia din lipsa proiectelor noi, a stimu­lentelor adevărate.“ Irina Vasile apre­ciază că în zona mana­gerilor de top sa­lariile nu au cres­cut, dimpotrivă pre­siunea a fost destul de mare pe acest aspect şi ea va con­tinua să existe în condiţiile în care fiscalitatea salariilor din România este foarte mare, iar cu noile măsuri adoptate aceasta continuă să crească. Para­doxal, în timp ce în sectorul privat salariile mana­gerilor au stagnat sau chiar s-au micşorat, în sectorul public acestea au crescut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO