Companii

ZF Live. Corina Dorobanţu, Liveincolors.ro: Cărţile de colorat, printre cele mai noi metode de relaxare pentru adulţi. „După ce colorezi intenţia este de a posta pe Facebook şi de a arăta desenul pe care l-ai făcut, apoi toţi comentează."

Autor: Bianca Dorobanţu

31.03.2017, 15:00 2317

Din ce în ce mai mulţi adulţi se relaxează colorând cărţi concepute exclusiv pentru ei, urmând un trend pornit în 2013 în Statele Unite ale Americii, care a ajuns în 2015 şi pe plan local.

Corina Dorobanţu a fondat în urmă cu şase luni maga­zi­nul virtual de cărţi de colorat pentru adulţi Liveincolors.ro, unde se regăsesc 200 de titluri de astfel de cărţi. „Livrăm cărţile prin curier, în două-trei zile ajung la destinaţie oriunde în ţară. În doi ani de la lansarea afacerii vreau să-mi recuperez in­ves­tiţia“, a spus Corina Dorobanţu, invitată la emisiunea ZF Live.

Investiţia s-a ridicat la 10.000 de euro şi a inclus dez­vol­tarea site-ului, aprovizio­narea stocului de cărţi şi brandingul afacerii.

Liveincolors.ro vinde zilnic două-trei cărţi, iar lunar comenzile ajung la 100 de exemplare. Maga­zi­nul on­line comercia­li­zea­ză, pe lângă cărţi de co­lorat, şi creioane co­lo­rate sau carioci. La o co­man­dă de mi­nimum 200 de lei, cum­pă­rătorii nu mai plă­tesc taxa pentru trans­port. „Valoarea medie a unei co­menzi este de 110 lei, dar oa­me­nii pot co­man­da şi doar creioane de colorat.“

Cărţile disponibile pe Liveincolors.ro sunt aduse din ţări precum Marea Bri­ta­nie şi Suedia. Înainte, cărţile pu­teau fi cumpărate doar de pe plat­forme online din afara ţă­rii, precum Amazon.

Cea mai scumpă carte de colorat disponibilă pe Liveincolors.ro costă 120 de lei şi este vândută destul de bine.

„Este greu să comunici cu edituri din România, ele au un business foarte mare, businessul meu mic nu este foarte important pentru ele, este anevoioasă comunicarea.“

Ideea afacerii i-a venit Corinei Dorobanţu în momentul în care şi-a cumpărat prima carte de colorat şi a aflat că mai există alţi oameni pasionaţi de colorat, la fel ca ea.  „Vreau să ţin acest business mai mult de şapte ani.“

Există inclusiv grupuri de Facebook cu fani ai cărţilor de colorat pentru adulţi, unde Corina Dorobanţu află ce titluri de cărţi şi-ar dori oamenii să cumpere şi care sunt ultimele tendinţe în această materie.  „Se caută mult cărţile cu poveşti, flori, desene din Stăpânul Inelelor, avem şi Game of Thrones, Monnet, Van Gogh, tatuaje.“

Majoritatea adulţilor care apelează la cărţi de colorat pentru a se relaxa sunt femei, însă există şi bărbaţi. Pasionaţii de cărţi de colorat au meserii precum cea de profesor, medic, inginer, web designer, cânăreţe de operă, arheolog, IT-ist, mai spune Corina Dorobanţu.

„După ce colorezi intenţia este de a posta pe Facebook şi de a arăta desenul pe care l-ai făcut, apoi toţi comentează, întreabă cum ai făcut desenul respectiv. Sunt şi concursuri, se dă o temă, o imagine, pentru că îşi cumpără cam aceleaşi cărţi toţi, încep să coloreze aceeaşi imagine mai multe persoane.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO