Companii

ZF Investiţi în România! American Pan, producător de tăvi pentru industria de panificaţie, investeşte 4 mil. euro la Alexandria

Miguel Angel Escobar Conde

Miguel Angel Escobar Conde

Autor: Bogdan Alecu

90

Fluctuaţia mică de angajaţi şi păs­trarea acestora pe termen lung sunt două dintre avantajele enu­me­ra­te de Miguel Angel Escobar Conde, senior vice pre­si­dent of Eu­ro­pean Fi­nance pentru com­pania Ameri­can Pan care deţine o fa­brică de tăvi de pa­nifi­ca­ţie în Ale­xan­dria, Teleor­man. Ame­ri­can Pan este par­te a Bundy Baking Solu­tions, cu afa­ceri de 75 mil. euro anual.

„Aici avem stabilitate. Dacă sunt bine plătiţi şi trataţi, oa­me­nii nu plea­că, rămân şi gradul de re­tenţie este mai mare. În Bucu­reşti nu este la fel, acolo fluctuaţia de per­sonal este mai mare. Noi investim în capital uman deoarece noi vrem să creştem în Europa. Vrem să du­blăm vânzările în urmă­tor­ii trei ani şi pentru asta avem nevoie de oameni bine pregătiţi. Baza noas­tră pentru extindere în Euro­pa este România“, a spus Mi­guel Angel Esco­bar Conde, Senior Vice President of Euro­pean Finance at American Pan.

Tehnologia este unul dintre mijloacele prin care compania are o fluctuaţie redusă de personal.

American Pan a a avut în 2020 afaceri de aproape 18 mil. euro, în scădere cu 15% faţă de anul anterior, în condiţiile în care industria HoReCa a avut de suferit la nivel european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO