Companii

ZF Health&Pharma Summit 2020. Simona Cocoş, director general al Zentiva Bucureşti: Contribuţia industriei de medicamente la economia României poate creşte printr-o abordare strategică. Producţia locală de medicamente se bazează pe 161 de firme, cu afaceri totale de circa 4 mld. lei anual

Simona Cocoş, director general al Zentiva Bucureşti: Fabricile din grupul Zentiva din România susţin peste 2.000 locuri de muncă în economie.

Simona Cocoş, director general al Zentiva Bucureşti: Fabricile din grupul Zentiva din România susţin peste 2.000 locuri de muncă în economie.

Autor: Georgiana Mihalache

30.10.2020, 18:15 195

Încurajarea producţiei locale de medicamente va duce la accesul mai rapid al pacienţilor la medicamente, astfel încât în cazul unor crize precum cea a pandemiei de COVID-19, atât bolnavii, cât şi economia ţării să beneficieze de sectorul farmaceutic, a susţinut Simona Cocoş, directorul general al Zentiva Bucureşti, al doilea producător de medicamente local.

„Pandemia a subliniat încă o dată necesitatea unei abordări strategice a pro­ducţiei locale de medicamente. în primul rând va creşte accesibilitatea medica­men­telor în România, preţurile vor scădea. în plus, putem face faţă unei crize ca cea pe care o traversăm de şapte luni încoace şi datorită contribuţiei pe care o are industria de medicamente în economia României“, a explicat Simona Cocoş.

Ea a fost prezentă în cadrul videoconferinţei Health&Pharma Summit, organizată de ZF.

În timpul pandemiei, industria producţiei de medicamente a fost printre puţinele domenii care au rămas deschise pe timpul stării de urgenţă, pentru a asigura fluxul de medicamente necesare în spitale şi farmacii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO