Companii

ZF HEALTH&PHARMA SUMMIT 2016. Cristian Mărgărit, nutriţionist: Marii vânzători de suplimente nutritive au inundat piaţa europeană

Cristian Mărgărit, nutriţionist şi managerul sălii de fitness Get Fit Gym

Cristian Mărgărit, nutriţionist şi managerul sălii de fitness Get Fit Gym

Autor: Georgiana Mihalache

06.10.2016, 00:06 602
Suplimentele alimentare, produse care ocupă o piaţă estimată la 220 mil. euro, sunt din ce în ce mai căutate de ro­mânii aflaţi în căutarea unui stil de viaţă sănătos.

Acest sector are însă şi câteva probleme, printre care lipsa unei reglementări şi nivelul de substanţă activă din anumite medi­ca­mente, a spus Cristian Mărgărit, nutriţionist şi managerul sălii de fitness Get Fit Gym, prezent în cadrul conferinţei ZF Health & Pharma 2016.

„Una dintre marile pro­bleme în cazul supli­mentelor alimen­tare ar fi că nu există o auto­ritate care să regle­menteze această piaţă. Ar mai fi pro­bleme nu doar la cantitatea de substanţă ac­tivă care este pusă în medica­mente, atât cea declarată, cât şi cea reală. Un medic reco­mandă un supli­ment care ar fi bun într-o anumită situaţie, dar prescrie un medi­cament care este subdozat sau are extracte nestan­dardizate“, a spus Cristian Măr­gărit.

Nutriţionistul s-a referit şi la anu­miţi pro­du­cători români care pro­movează suplimente alimen­tare precum spiru­lina pentru vindecarea anumitor boli, fără ca declaraţiile acestora să se bazeze pe date ştiinţifice. Această atitudine duce, potrivit lui Mărgărit, la „confuzie şi neîncre­dere în zona de suplimente“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO