Companii

ZF Health & Pharma 2016: „Pacienţii şi industria sunt grav afectaţi de lipsa de predictabilitate a legislaţiei“

Laurenţiu Mihai, directorul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România

Laurenţiu Mihai, directorul Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România

Autor: Georgiana Mihalache

11.10.2016, 00:03 106
Lipsa de predictabilitate a legislaţiei care stabileşte preţul la medicamente are impact asupra producătorilor, afec­tând însă şi pacienţii care nu mai găsesc medicamentele necesare în far­macii, iar rezultatele măsurilor de scădere a pre­ţului şi ale taxei de claw-back întârzie să apară, a spus Laurenţiu Mihai, direc­torul Asociaţiei Pro­ducătorilor de Me­dicamente Generice din România, la conferinţa ZF Health & Pharma 2016.

„Vorbim de legislaţie care datează din iulie anul trecut, iar acum, în 2016, încă discutăm dacă se aplică sau nu. Lipsa de capacitate administrativă a statului român care discută la peste un an de la emiterea unui act normativ dacă este bine sau nu să-l aplice cred că ar trebui să ridice principala întrebare. Această lipsă de predictabilitate afec­tează grav pacienţii care nu îşi găsesc medicamentele şi afectează industria care nu are cum să producă medi­camente neştiind când, unde şi la ce preţ vor fi vândute“, a spus Laurenţiu Mihai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO