Companii

ZF Conferinţa Agribusiness 2019. „Într-o mare de produse industriale, trebuie să aducem pe rafturile retailerilor produse româneşti “

Producătorii agroalimentari români mici sau mijlocii ar trebui să fie mai vizibili pe rafturile marilor lanţuri de magazine străine, inundate în prezent de produse industriale, pentru că există cerere din partea consumato­rilor, consideră Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ „Unirea“, o companie de stat, care îşi propune să creeze o reţea de 80 de magazine cu produse tradiţionale locale.

„Vom încerca să intrăm pe nişa micului pro­ducător care va putea să ţină în funcţiune mici magazine. Vom planta insule de produs tradiţional în marea de produse industriale. Vom face un lanţ de magazine mici, unde cantităţile care se încadrează în standardul de produs tradiţional, cu certificat şi care se produce şi se va conserva tradiţional să poată fi găsit uşor“, a spus Adrian Izvoranu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.

Andrei Pascu, de la coope­ra­tiva Rodagria, care produce mure, afine, căp­şuni şi cireşe, dar şi legume şi cereale în cantităţi mici, spune că şi-a listat produsele în toate magazinele mari din Bucureşti, dar şi în câte­va băcănii. „Avem cinci strategii de funcţio­nare: co­municarea cu supermarketurile la nivel de săptămână şi cu consumatorul final, o dată pe an; asocierea, suntem cinci membri din zonă de fructe moi şi cireşe; educaţia, inves­tim timp, ener­gie şi bani pentru a educa inginerii; tehno­lo­gia  - funcţionăm cu un sistem de fertilizare com­puterizat şi minimalizarea de pierderi.“

Industria alimentară românească este un busi­ness anual de numai 55-60 miliarde de lei, însă orientarea lanţurilor de retail către bran­duri fabricate în România poate determina o creştere accelerată a pieţei.

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.