Companii

ZF - Cele mai valoroase 10 afaceri antreprenoriale româneşti: Cinci companii sunt evaluate la peste 1 miliard euro fiecare. Restul vin tare din urmă. Valoarea cumulată a celor mai „scumpe“ zece afaceri antreprenoriale româneşti este de 185 mld. lei


ZIARUL FINANCIAR va publica pe 29 noiembrie a 16-a ediţie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat în colaborare cu casa de investiţii BT Capital Partners şi cu Veridio.

ZIARUL FINANCIAR va publica pe 29 noiembrie a 16-a ediţie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat în colaborare cu casa de investiţii BT Capital Partners şi cu Veridio.

Autor: Cristina Roşca

22.11.2021, 00:08 3279

Două nume noi îşi fac loc în top zece, iar celelalte opt şi-au majorat valoarea cu ritmuri cuprinse între 7 şi 120%.

România are în 2021, pentru prima dată în istoria sa, cinci afaceri antrepreno­riale eva­lua­te la peste 1 mi­liard de euro fie­care, dar şi alte cinci a căror valoare se apropie de acest prag, fiind cotate la 798 până la 980 de milioane de euro.

UiPath - primul unicorn românesc, as­tăzi o companie de tehnologie listată pe cea mai puternică piaţă de capital din lume, bur­sa de la New York -, Pavăl Holding - com­pa­nia „umbrelă“ prin care fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl controlează retailerul de bri­co­laj Dedeman, dar şi o serie de pariuri la bur­sa de la Bucureşti - şi Banca Transilvania - cea mai puternică bancă lo­cală după active -, acestea sunt cele mai valo­roase trei com­pa­nii antre­prenoriale ro­mâneşti în acest an, potrivit celei de-a 16-a ediţii a anuarului Top 100 cele mai valo­roa­se companii din România, realizat în cola­borare cu casa de investiţii BT Capital Partners şi cu Veridio.

Pentru al şaptelea an consecutiv, în acest catalog sunt analizate şi cele mai pu­ternice 25 de afaceri antreprenoriale ro­mâ­neşti, ace­le afaceri care au reuşit, mai re­pede sau mai greu, în trei decenii de capita­lism, să pună pe piaţă un bun sau un ser­viciu care să le du­că în prima ligă a busi­nessului local.

Astăzi, ZF publică în pre­mie­ră primele ze­ce cele mai va­lo­roase com­panii dez­vol­tate de oa­meni de afa­ceri locali, cla­sa­men­tul extins ur­mând a fi publicat în anua­rul care va apă­rea pe piaţă pe 29 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO