Companii

ZF Cei mai mari jucători din economie: topul celor mai mari companii din outsourcing. Cinci dintre cei mai mari zece jucători au creat locuri de muncă în 2020, cinci au restructurat

ZF Cei mai mari jucători din economie: topul celor mai...

Autor: Ramona Cornea

12.08.2021, 10:30 231

Clasamentul industriei de outsourcing realizat de ZF pentru anuarul Cei mai mari jucători din economie este la prima ediţie şi se bazează pe cifrele de afaceri ale firmelor cu codurile CAEN 8220 - Activităţi ale centrelor de in­ter­mediere telefonică (call center) şi 8299 - Alte activităţi de servicii. Cele două activităţi numără aproape 6.200 de companii, arată datele de la Registrul Comerţului, au o cifră de afaceri totală de 8,5 mld. lei în 2020, în scădere cu 2%, şi un număr mediu de 55.482 de angajaţi, cu 2.500 de oameni mai puţin faţă de 2019.

Societe Generale Global Solution Centre este liderul clasamentului, după o creştere de aproape 29% a cifrei de afaceri în 2020, până la 543,1 mil. lei. Compania oferă servicii partenerilor din cadrul Societe Generale Group.

Într-un interviu pentru ZF, Matthieu Pasquier, CEO al Societe Generale Global Solution Centre, spunea că unul dintre principalele avantaje oferite de piaţa din România este reprezentat de talentele de mare valoare disponibile aici, pe multe domenii, inclusiv IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO