Companii

ZF Cei mai mari jucători din economie: 2020 - anul marilor schimbări. Capitalul românesc ocupă jumătate din top 10 cele mai profitabile companii. Ce mutări s-au produs la vârful businessului în 2020

ZF Cei mai mari jucători din economie: 2020 - anul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.06.2021, 00:08 2025

Catalogul ZF Cei mai mari jucători din economie, ajuns la a şaisprezecea ediţie, surprinde cele mai importante 80 de sectoare din business în anul pandemiei şi mişcările care s-au produs în ultimul an la vârful fiecăreia dintre ele.

Comerţul a câştigat cel mai mult teren în anul pandemiei, având cinci reprezentanţi în topul firmelor din 2020, după cifra de afaceri.

Cinci din companiile care au raportat cele mai mari profituri din 2020 sunt jucători cu capital românesc.

Cele mai mari zece firme după numărul de angajaţi raportat pentru anul trecut au făcut mai multe disponi­bilizări decât recrutări.

Energia este cam­pioană atât în ceea ce pri­veşte profiturile, cât şi în ceea ce priveşte pier­de­rile, având cei mai mulţi repre­zentanţi în ambele clasamente.

Acestea sunt doar câte­va dintre conclu­ziile care reies din cen­tra­li­zarea datelor referitoa­re la rezultatele financiare ale companiilor din Ro­mâ­nia pentru 2020. La baza acestor date stau to­pu­rile furnizate ZF de că­tre platforma de analiză confidas.ro, chestionare strân­se de ZF pentru anua­rul Cei mai mari jucători din economie, date publice (mfinante.ro, bvb.ro, Registrul Comer­ţului). Până la jumătatea lunii iunie, confidas.ro a analizat rezul­ta­tele din 2020 pentru un număr de 730.000 de firme, astfel că din analiză este posibil să lip­sească firme al căror bilanţ nu a fost depus până la aceas­tă dată.

Ziarul Financiar lans­ea­ză mâine anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2021, un produs editorial care adu­nă liderii de pe cele mai mari pieţe din peisajul economic local.

Catalogul ZF Cei mai mari jucători din economie, ajuns la a şaisprezecea ediţie, surprinde cele mai importante 80 de sectoare din business în anul pandemiei şi mişcările care s-au produs în ultimul an la vârful fiecăreia dintre ele. Cine a rămas la vârf, cine s-a prăbuşit, ce entităţi noi s-au făcut remarcate, care sunt cele mai spectaculoase creşteri şi cele mai abrupte căderi. Aflaţi din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO