Companii

ZF Audio Special: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR. Adrian Mihai, acţionar al Fan Courier: Guvernul ar trebui să iniţieze discuţii cu mediul de afaceri, cu companii din sectorul farma, să vadă care sunt lipsurile şi care sunt soluţiile

Adrian Mihai:  Globalizarea ne-a învăţat să căutăm produsul cel mai ieftin, că e în China, în Vietnam, în altă parte, nu contează, şi să nu ne mai interseze producătorii locali. Această criză ne face să ne uităm după producătorii apropiaţi, pentru că lanţurile de alimentare acum au fost întrerupte. Poate este şi un avantaj în această criză. Şi ne va face pe viitor să avem şi noi producţia noastră şi fiecare stat să încerce să îşi protejeze o anumităproducţie proprie, care să ajute în momentele grele.

Adrian Mihai: Globalizarea ne-a învăţat să căutăm produsul cel mai ieftin, că e în China, în Vietnam, în altă parte, nu contează, şi să nu ne mai interseze producătorii locali. Această criză ne face să ne uităm după producătorii apropiaţi, pentru că lanţurile de alimentare acum au fost întrerupte. Poate este şi un avantaj în această criză. Şi ne va face pe viitor să avem şi noi producţia noastră şi fiecare stat să încerce să îşi protejeze o anumităproducţie proprie, care să ajute în momentele grele.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.03.2020, 13:00 257

„În perioada următoare, statul ar trebui să descopere la ce suntem noi, românii, buni şi ce putem face foarte bine şi să investească exact în aceste zone pentru ca noi să devenim mai buni şi să putem dezvolta un brand de ţară”.

Autorităţile române ar trebui să strângă la masa discuţiilor mediul de business româ­nesc şi să găsească împreună cu acesta soluţii pentru lipsurile cauzate de noul coronavirus, este de părere Adrian Mihai, acţionar al Fan Cou­rier, liderul pieţei de curierat din România.

„Guvernul ar trebui să iniţieze discuţii cu mediul de afaceri, cu companii din sectorul farma, să vadă care sunt lipsurile şi care sunt soluţiile, dar şi producătorii care pot acoperi lipsurile. Ar trebui să vorbească cu industriaşii care pot produce mănuşi, măşti, dezinfectanţi, materiale de protecţie. În următoarea perioadă ar trebui să se uite cu atenţie spre sectorul agricol pentru că am văzut că au început să crească preţurile şi la făină şi alte produse, iar cum România are un potenţial mare pe partea de agricultură. Ar trebui să ne asigurăm atât hrana pentru noi, cât şi hrana altor ţări“, a spus Adrian Mihai într-o ediţie a ZF Audio Special: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO