Companii

ZF Antreprenorii României. Primii zece antreprenori din Satu Mare aduc 15% din businessul judeţului, dar doar 6% din salariaţi

ZF Antreprenorii României. Primii zece antreprenori din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.11.2016, 00:06 1095

Cele mai mari zece companii antre­preniale româneşti din judeţul Satu Mare au rea­lizat anul trecut o cifră de afaceri cumu­lată de peste 2 miliarde de lei, adică circa 15% din businessul total raportat de com­paniile active în judeţ, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Aceştia aveau anul trecut peste 4.000 de angajaţi, adică circa 6% din numărul total de aproape 62.000 de salariaţi cât avea judeţul. Însă, cea mai mare parte (70%) din aceşti angajaţi ai primilor zece antre­pre­nori reprezintă sala­riaţii unei singure companii – pro­du­că­to­rul de carne Unicarm.  Compania, cea mai mare afacere deţinută de antreprenori români din judeţ, a avut anul trecut în medie peste 2.800 de angajaţi.

Unicarm este de controlată de antre­pre­norul Vasile Lucuţ şi este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO